Αντιδρά η αντιπολίτευση στα κατεχόμενα στην παραχώρηση «υπηκοότητα» σε αρχιτέκτονα

Με τίτλο «Συνεχίζουν οι αντιδράσεις για το ‘μωρό προεδρικό’», η Ντεταϊ στο πρωτοσέλιδό της, γράφει ότι προκλήθηκε μεγάλη αντίδραση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά την παραχώρηση «υπηκοότητας» στον αρχιτέκτονα του έργου, που ετοιμάστηκε στην Τουρκία, για το «προεδρικό μέγαρο» στα κατεχόμενα, που ονοματίστηκε από το λαό ως το «μωρό προεδρικό».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε γραπτή ανακοίνωση με τίτλο «Το πρόβλημα του λαού δεν είναι το προεδρικό αλλά η βιοπάλη του», το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα επικρίνει την «κυβέρνηση μειοψηφίας» ότι δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του κόσμου. «Το να κάνουν βήματα για ανέγερση προεδρικού, αυτές τις ημέρες, που ο λαός έχει τόσες οικονομικές δυσκολίες, είναι σαν να τον κοροϊδεύουν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η παραχώρηση «υπηκοότητας» στον αρχιτέκτονα για την ανέγερση του «προεδρικού» με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου», προστίθεται, είναι ασέβεια προς τους Τ/κ αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς. Το ΡΤΚ κάλεσε την «κυβέρνηση» να παραιτηθεί άμεσα.

Ο αρχηγός του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Τζεμάλ Όζγιγιτ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε ότι αυτή η παραχώρηση «υπηκοότητας» είναι μια μεγάλη ασέβεια προς τον τουρκοκυπριακό «λαό» και κυρίως τους αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς.

«Η επιμονή τους για ένα προεδρικό δεκάδων εκατομμυρίων σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης για την πλειοψηφία της κοινότητας είναι ένδειξη τι νοοτροπία έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Μια νοοτροπία, που δεν σέβεται το λαό της, τους θεσμούς της και που βάζει πάνω από όλα, το δικό της πολιτικό μέλλον… Κρίμα».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων