Σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες για επαγγέλματα με μέλλον

Βρίσκεσαι εκτός αγοράς εργασίας καθώς δεν διαθέτεις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας; Αισθάνεσαι πως οι γνώσεις και οι δεξιότητες που απέκτησες κατά τη διάρκεια των σπουδών ή της εκπαίδευσης σου δεν συνάδουν με τα σημερινά δεδομένα ή δεν σε καθιστούν αρκετά ανταγωνιστικό έναντι των συναδέλφων σου; Απόκτησε ή αναβάθμισε τα προσόντα σου μέσα από προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Ποτέ δεν είναι αργά για απόκτηση επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, συστατικό στοιχείο του Προγράμματος  διά βίου μάθησης που εφοδιάζει τους/τις σπουδαστές/σπουδάτριες με γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που απαιτούνται σε συγκεκριμένα επαγγέλματα στην αγορά εργασίας.

Τι είναι η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση;

Η Κυπριακή Δημοκρατία παρέχει την ευχέρεια σε όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να τύχουν επανεκπαίδευσης για προαγωγή της προσωπικής και επαγγελματικής τους εξέλιξης, μέσω των Προγραμμάτων Διά Βίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΠΔΒΕΕΚ) τα οποία λειτουργούν κάτω υπό την ευθύνη της Διεύθυνσης Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Σκοπός των Προγραμμάτων είναι τόσο η συνεχής επιμόρφωση του τεχνικού προσωπικού ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες της αγοράς εργασίας, η παροχή προπαρασκευαστικών μαθημάτων για τις Παγκύπριες εξετάσεις και για άλλες εξωτερικές εξετάσεις, καθώς και την παροχή ευκαιριών στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποκτήσουν επιπρόσθετα προσόντα που θα τους βοηθήσουν στην εξασφάλιση θέσεων εργασίας ή στην επαγγελματική και προσωπική τους ανέλιξη.

Τριετή και μονοετή προγράμματα

Στο πλαίσιο των ΠΔΒΕΕΚ παρέχονται τριετή και μονοετή προγράμματα. Τα τριετή προγράμματα έχουν ως βάση τους την ύλη των αντίστοιχων ημερήσιων προγραμμάτων των Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης παρέχοντας πολλαπλές επιλογές στους/στις σπουδαστές/σπουδάστριες να επιλέξουν συγκεκριμένη ειδικότητα, ενώ τα μονοετή προγράμματα δίνουν την ευχέρεια στους/στις σπουδαστές/σπουδάστριες να αποκτήσουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Εγγραφές και Δίδακτρα

Οι εγγραφές στα Προγράμματα Διά Βίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ξεκιίνησαν από την 1η Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου. Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι/όλες οι μόνιμοι κάτοικοι της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι/ες θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την 1η Οκτωβρίου 2021. Τα δίδακτρα των Προγραμμάτων Διά Βίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης καθορίζονται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τα δίδακτρα κατ’ έτος για φοίτηση στα Προγράμματα Διά Βίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης είναι τα εξής: 

  • Προγράμματα τριετούς διάρκειας €239,20
  • Προγράμματα μονοετούς διάρκειας €153,78
  • Προπαρασκευαστικά μαθήματα για τις Παγκύπριες εξετάσεις €410,00 

Για περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον Ιστότοπο του ΥΠΠΑΝ

http://www.moec.gov.cy/dmteek/pdbeek_genikes_plirofories.html

 ή επικοινωνήστε στο 22 800651/652

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη