Ψάχνουν… αντίδοτο για ώθηση των εμβολιασμών στη Λάρνακα-Η εισήγηση του Βύρα

Πονοκέφαλο συνεχίζει να προκαλεί, η χαμηλότερη σε σχέση με άλλες επαρχίες εμβολιαστική κάλυψη στην επαρχία Λάρνακας που πλήρωσε, το τελευταίο διάστημα, βαρύ τίμημα σε θανάτους από κορωνοϊό, ανάμεσά τους και αρκετοί οικογενειάρχες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 14 Σεπτεμβρίου, η Λάρνακα παραμένει η επαρχία με την πιο χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Η Πάφος είναι πρώτη με το 90,9% του ενήλικου πληθυσμού της, να έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση. Ακολουθούν οι επαρχίες Αμμοχώστου και Λευκωσίας με 89,5% και 79,2% αντίστοιχα και η επαρχία Λεμεσού με 78,5%. Στην επαρχία Λάρνακας, η εμβολιαστική κάλυψη τουλάχιστον με την πρώτη δόση βρίσκεται στο 74,4%.

Υπουργείο Υγείας και τοπικές αρχές, ψάχνουν τρόπους ώστε να δοθεί ώθηση στους εμβολιασμούς σε ολόκληρη την επαρχία, καθώς και τους λόγους που διατηρείται η δυσπιστία μερίδας των δημοτών.

Προτάσεις ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες της επαρχίας και να δείξουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους εμβολιασμούς, θα καταθέσουν το μεσημέρι, οι έξι δήμοι της επαρχίας. Οι δήμαρχοι Λάρνακας, Αραδίππου, Λειβαδιών, Δρομολαξιάς/Μενεου, Αθηένου και Λευκάρων, θα συναντηθούν στις 12:00 στα κεντρικά γραφεία του Δήμου Λάρνακας προκειμένου να αποφασίσουν και να ανακοινώσουν κοινές δράσεις, ενθάρρυνσης των μη εμβολιασμένων δημοτών.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι ξεκάθαρο πού ακριβώς οφείλεται η χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη κι εάν αφορά σε συγκεκριμένες περιοχές ή σε ολόκληρη την επαρχία της Λάρνακας. Γι’ αυτό το λόγο μία από τις προτάσεις που θα καταθέσει ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, είναι η διενέργεια έρευνας κοινής γνώμης, με επίκεντρο την επαρχία, ώστε αποκωδικοποιηθούν οι λόγοι της δυσπιστίας πολιτών, να μπορέσουν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και να υπάρξει στόχευση των ενεργειών.  

«Μία από τις εισηγήσεις μου είναι να κάνουμε μία έρευνα, την οποία να πληρώσουν οι Δήμοι της επαρχίας, ώστε να διαπιστώσουμε σε ποιες περιοχές, σε ποιες ηλικίες αλλά και τους λόγους που υπάρχει αυτή η εικόνα στη Λάρνακα. Αυτό θα μας βοηθήσει να στοχεύσουμε τις δράσεις μας», ανέφερε στον REPORTER ο Δήμαρχος Λάρνακας.

Επιπρόσθετα για την πόλη της Λάρνακας ο Ανδρέας Βύρας, θα προτείνει την μεταφορά κινητών μονάδων εμβολιασμού κοντά σε περιοχές όπου βρίσκονται τα στέκια νεαρών, όπως είναι το Μακένζι, καθώς και η πλατεία Ερμού. «Θα εισηγηθώ ακόμη να ξεκινήσει μία παράλληλη εκστρατεία ενημέρωσης και εκδηλώσεις για ώθηση των εμβολιασμών με παράγοντες της Λάρνακας, τους δημάρχους, το Μητροπολίτη κλπ. Οι στόχος μας θα είναι να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί».

Οι τοπικές Αρχές της επαρχίας Λάρνακας, βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με το υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο του Τζόκερ-Κέρδισε πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ
Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων