Μέσα και οι γυναίκες κατηγορούμενες για το μακελειό της Αγίας Νάπας

Αρνητική ήταν η απάντηση του επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας στο αίτημα των δύο κατηγορούμενων γυναικών για το μακελειό της Αγίας Νάπας, όπως αφεθούν ελεύθερες υπό περιοριστικούς όρους μέχρι την έναρξη της δίκης, στην οποία παραπέμφθηκαν μαζί με τους υπόλοιπους τέσσερις υπόπτους

Οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης των γυναικών είχαν φέρει ένσταση στο αίτημα της Κατηγορούσας  Αρχής για την κράτηση τους μέχρι την δίκη και είχαν ζητήσει για διαφορετικούς λόγους της αποφυλάκιση τους.

Συγκεκριμένα η 29χρονη Σωτηρία Νεοφύτου, σύντροφος του 32χρονου που εκτελούσε χρέη οδηγού των Αλβανών δολοφόνων, έφερε ένσταση με το δικηγόρο της να αναφέρει πως δεν είχε καμία εμπλοκή στο φόνο και συνεργάστηκε πλήρως με την αστυνομία ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής της. Σημειώνεται πως η 29χρονη είναι η μόνη από τους κατηγορούμενους που δεν αντιμετωπίζει την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.

Η δεύτερη κατηγορούμενη Σοφία Γεωργίου 30 ετών, σύντροφος του κατηγορούμενου Μάριου Χριστοδούλου άλλως Μπένης, έφερε ένσταση στην πρόταση για κράτηση της, με τον δικηγόρο της να αναφέρει πως η πελάτισσά του δεν είχε συμμετοχή στο στυγερό έγκλημα.

Ο δικηγόρος της επικαλέστηκε την άσχημη ψυχολογική της κατάσταση λόγω «των ασφυκτικών πιέσεων που δεχόταν» από τους ανακριτές και ανέφερε πως χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης. Μάλιστα ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ότι οι συνθήκες στα κρατητήρια είναι τριτοκοσμικές και επιβάρυναν την ήδη άσχημα ψυχολογική της κατάσταση, ενώ δημιουργήθηκε ανεπανόρθωτη ζημιά στη ψυχική της υγεία.

Και οι δύο γυναίκες προσφέρθηκαν να καταθέσουν στο Δικαστήριο εγγύηση ύψους 100 χιλιάδων ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι και οι βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Και οι έξι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, συνολικά 26, εκ των οποίων κάποιες  επισύρουν δια βίου φυλάκιση. Κάποια από τα αδικήματα αφορούν την υπόθεση της σχεδιαζόμενης δολοφονίας του Αλέξη Μαυρομιχάλη που ήταν ο πρώτος στόχος των εκτελεστών πριν το Φάνο Καλοψιδιώτη. 

Μεταξύ άλλων αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία για φόνο και απόπειρα φόνου.

Οι έξι κατηγορούμενοι είναι:
-Ο 32χρονος Θηροφύλακας Χαράλαμπος Αντρέου που εκτελούσε χρέη οδηγού των εκτελεστών και τους πρόσφερε καταφύγιο
- Η 29χρονη σύντροφός του Σωτήρα Νεοφύτου που επίσης  προσέφερε καταφύγιο στους εκτελεστές
-Ο Μάριος Χριστοδούλου άλλως "Μπένης", παρέλαβε τους Αλβανούς εκτελεστές, τους προμήθευσε τον οπλισμό, βοήθησε στη διαφυγή του καταζητούμενου και του έκλεισε διαμέρισμα-καταφύγιο στη Λεμεσό μετά το φονικό
- Η 30χρονη σύντροφός του Μπένη, Σοφία Γεωργίου η οποία συναντιόταν με τους εκτελεστές με τον Μπένη, ήταν ο οδηγός του εκτελεστή μετά το φονικό και επίσης συμμετείχε για το καταφύγιο του καταζητούμενου
 -Ο 38χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στην Αγία Νάπα Παναγιώτης Πένταφκας ο οποίος υπέδειξε τη διαδρομή στους εκτελεστές που δεν καλυπτόταν από κάμερες ασφαλείας και επίσης φιλοξένησε τους Αλβανούς εκτελεστές πριν το φονικό
 - Ο 42χρονος Σέρβος φρουρός του Καλοψιδιώτη που ενημέρωνε τους δράστες για τις κινήσεις του επιχειρηματία

Υπενθυμίζεται πως ο 32χρονος οδηγός και η σύντροφος του παραδέχθηκαν ενοχή και "έδωσαν" τους άλλους 4 οι οποίοι από την πλευρά τους κρατάνε ερμητικά το στόμα τους κλειστό.

Ως κύρια μαρτυρία η κατηγορούσα αρχή παρουσίασε την παραδοχή του 32χρονου Χαράλαμπου Αντρέου ο οποίος στην κατάθεση του ενοχοποιεί τόσο τον ίδιο αλλά και τους άλλους κατηγορούμενους. Ο Αντρέου αποκάλυψε στους ανακριτές της υπόθεσης τον ρόλο του καθενός στη διάπραξη του μακελειού.
Μέρος της κατάθεσης του 32χρονου επιβεβαίωσε η σύντροφος του Σωτηρία Νεοφύτου, 29 ετών που παραδέχτηκε μερικά από αυτά που κατέθεσε ο Αντρέου.

Η δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου ορίστηκε για τις 5 Σεπτεμβρίου.
 

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ