Ζητούν να αφεθούν ελεύθερες οι γυναίκες του μακελειού – Οι λόγοι που επικαλούνται

Ελεύθερες ζητούν να αφεθούν οι δύο κατηγορούμενες που παραπέμφθηκαν σε δίκη για το μακελειό της Αγίας Νάπας μαζί με τους άλλους τέσσερις.Οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης των γυναικών του μακελειού έφεραν ένσταση στην πρόταση της κατηγορούσας αρχής για κράτηση τους μέχρι την δίκη και ζήτησαν για διαφορετικούς λόγους της αποφυλάκιση τους.

Συγκεκριμένα η 29χρονη Σωτηρία Νεοφύτου, σύντροφος του 32χρονου που εκτελούσε χρέη οδηγού των Αλβανών δολοφόνων, έφερε ένσταση με το δικηγόρο της να αναφέρει πως δεν είχε καμία εμπλοκή στο φόνο και συνεργάστηκε πλήρως με την αστυνομία.Σημειώνεται πως η 29χρονη δεν αντιμετωπίζει την κατηγορία φόνου εκ προμελέτης.

Η δεύτερη κατηγορούμενη Σοφία Γεωργίου 30 ετών, σύντροφος του Μπένη, έφερε ένσταση στην πρόταση για κράτηση της, με τον δικηγόρο της να αναφέρει πως η πελάτισσά του δεν είχε συμμετοχή στο στυγερό έγκλημα.

Ο δικηγόρος της επικαλέστηκε την άσχημη ψυχολογική της κατάσταση λόγω «των ασφυκτικών πιέσεων που δεχόταν» από τους ανακριτές και ανέφερε πως χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης. Μάλιστα ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ότι οι συνθήκες στα κρατητήρια είναι τριτοκοσμικές και επιβάρυναν την ήδη άσχημα ψυχολογική της κατάσταση, ενώ δημιουργήθηκε ανεπανόρθωτη ζημιά στη ψυχική της υγεία.

Παράλληλα ο δικηγόρος της υποστήριξε πως έχει ήδη στείλει επιστολές στον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, στον Γενικό Εισαγγελέα και τον Αρχηγό Αστυνομίας για το ζήτημα. Η κατηγορούμενη ανέφερε στο Δικαστήριο πως αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αφού ζει με τη σύνταξη του πατέρα της.

Και οι δύο γυναίκες προσφέρθηκαν να καταθέσουν  στο Δικαστήριο εγγύηση ύψους 100 χιλιάδων ευρώ, ενώ ο δικηγόρος της πρώτης τόνισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής της.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει την απόφαση του στις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια