ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Νέο ένταλμα για Μπένη! Σχεδίαζε τη δολοφονία και του Αλέξη

«Κλείδωσαν» οι ανακριτές που διερευνούν το μακελειό στην Αγία Νάπα σε σχέση με τις πληροφορίες ότι οι εκτελεστές είχαν στόχο να δολοφονήσουν πρώτα τον Αλέξη Μαυρομιχάλη, γνωστό ως «Αλεξούι», προτού εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ,  ενώπιον της αστυνομίας υπάρχει μαρτυρία -παραδοχή που αναφέρει ότι οι Αλβανοί εκτελεστές που ήρθαν στην Κύπρο στις 8 Μαΐου, είχαν εντολές όπως σκοτώσουν πρώτα το «Αλεξούι», σύμμαχο του Καλοψιδιώτη, καθώς και άλλα δυο πρόσωπα από το περιβάλλον του.  

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε,  σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία, οι εκτελεστές θα δολοφονούσαν το Αλεξούι σε γνωστή πολυσύχναστη καφετέρια ή ψαροταβέρνα στη Λευκωσία στην οποία μεταβαίνει με την κόρη του, ωστόσο το σχέδιο απέτυχε αφού ο στόχος έφυγε στο εξωτερικό και οι δράστες έχασαν τα ίχνη του. Ως εκ τούτου τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο δολοφονίας του Καλοψιδιώτη.

Έγκυρες πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ αναφέρουν επίσης, ότι το πρόσωπο που παραδέχθηκε το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη «έδειξε» συγκεκριμένα τον 38χρονο Μάριο Χριστοδούλου άλλως «Μπένης», που τελεί υπό κράτηση για το μακελειό, ως το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω και από τις άλλες σχεδιαζόμενες δολοφονίες.     

Για κατάθεση το Αλεξούι…

Μετά τη μαρτυρία οι ανακριτές της υπόθεσης κάλεσαν χθες τον Μαυρομιχάλη και τα άλλα δυο πρόσωπα για κατάθεση, ενημερώνοντας τους ότι διερευνάται σε βάρος τους συνομωσία για φόνο από τους 4 υπόπτους του φονικού της Αγίας Νάπας.   

Σύμφωνα με αστυνομικές μας πηγές, οι ανακριτές σήμερα αποτάθηκαν στο δικαστήριο Λευκωσίας και εξασφάλισαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μπένη, ο οποίος όμως τελεί υπό κράτηση, με σκοπό την ανάκριση του για την σχεδιαζόμενη δολοφονία του Αλέξη. Ωστόσο ο ίδιος συνεχίζει να κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό. Ένταλμα σύλληψης εξασφαλίστηκε και για τον καταζητούμενο Alex Burelli. 

Η αστυνομία αύριο θα παραπέμψει σε απευθείας δίκη τους 6 υπόπτους για το μακελειό στην Αγία Νάπα ενώ οι 4 αναμένεται να κατηγορηθούν και για την συνομωσία προς διάπραξη φόνου σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Γνώριζε η αστυνομία για τον Μπένη αλλά…

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι όπως είχε αποκαλύψει ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, το όνομα του Μπένη έδωσε και η Ιντερπόλ στις Κυπριακές αρχές αναφέροντας ότι είναι το πρόσωπου που σχετίζεται με τους Σέρβους εκτελεστές που έφθασαν στην Κύπρο τον περασμένο Μάρτιο για να σκοτώσουν το Αλεξούι.  

Μάλιστα και τότε και αυτή τη φορά, οι δολοφόνοι θα «χτυπούσαν» στην ίδια πολυσύχναστη καφετέρια που βρίσκεται στο Κέντρο της Λευκωσίας.

Ωστόσο η διαφθορά στην αστυνομία τίναξε την υπόθεση στον αέρα και οι Σέρβοι αφού ενημερώθηκαν από το «αφεντικό» έφυγαν άρον άρον, ενώ οι αρχές μετά άφησαν την υπόθεση στο συρτάρι και δεν τόλμησαν να ενοχλήσουν τον «Μπένη» και να προχωρήσουν σε διερεύνηση των πληροφοριών της Ιντερπόλ. Έτσι λίγους μήνες μετά, οι εκτελεστές πέτυχαν τον ένα από τους στόχους τους.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι ο Μπένης είχε συλληφθεί και για την απόπειρα φόνου με ρουκέτα εναντίον του Αλέξη Μαυρομιχάλη τον Φεβρουάριο του 2015 καθώς συνδέθηκε με το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι.

Εντούτοις, στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος αφού η αστυνομία αδυνατούσε να βρει μαρτυρία εναντίον του για να τον κατηγορήσει, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος καταδικάστηκε και για τους απανωτούς εμπρησμούς πρακτορείων στοιχημάτων.

Δειτε Επισης

Περιπλανώμενη: Η έκθεση ζωγραφικής της Ανθούλας Σημαδιακού
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που 33χρονος προσπαθεί να αρπάξει παιδιά σε δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο
ΒΙΝΤΕΟ: Νέα επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό-Δεκάδες τραυματίες
Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία, παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Ο καιρός μέχρι την Κυριακή
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Στον Λίβανο με δώρα και ελπίδα για κλείσιμο της στρόφιγγας των ροών Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ