Παίρνει... παράταση ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από τη 1:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής(06/08) μέχρι τις 17:00, το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, απόψε η ελάχιστη θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και 25 βαθμούς στα βόρεια παράλια. Αύριο η μέγιστη θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 33 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά.

 

Η πρόγνωση του καιρού: 

Η θερμή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά από το Σάββατο.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, στα παράλια, πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα νοτιοδυτικά παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 25 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια.
Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος μετά το μεσημέρι όμως θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα νότια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά και στους 35 στα υπόλοιπα παράλια.
Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, στα παράλια, πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.
Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, που την Κυριακή πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Κυριακή και μικρή άνοδο τη Δευτέρα για να κυμανθεί κατά το τριήμερο κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δειτε Επισης

Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat