Μητέρες ζητούν αυστηρα μέτρα μετά τις τροφικές δηλητηριάσεις εθνοφρουρών

Επιστολή προς τον Αρχηγό Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη για το θέμα της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης σε στρατόπεδα της επαρχίας Λάρνακας, απέστειλε η Π.Ε.Μ.Σ.Ε. (Παγκύπρια Επιτροπή Μητέρων, Συγγενών, Εθνοφρουρών) Λάρνακας/Αμμοχώστου.

Στην επιστολή της, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα, η Επιτροπή αναφέρει ότι η Π.Ε.Μ.Σ.Ε. Λάρνακας/Αμμοχώστου, μετά τις ανακοινώσεις ότι υπήρξαν μαζικές, τροφικές δηλητηριάσεις σε στρατόπεδα της επαρχίας (ΚΕΝ Λάρνακας, Κόσιη και άλλα), επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο τύπου του ΓΕΕΦ κ/ον Χρίστο Πιερή και ζήτησε ενημέρωση.

«Κατά τα ελεγχθέντα του ΓΕΕΦ, ένας σημαντικός αριθμός εθνοφρουρών το Σάββατο (24/07/2021) το βράδυ, κατανάλωσε συγκεκριμένο φαγητό με σάλτσα, παρασκευασμένο σε κέντρο παρασκευής φαγητών για τους εθνοφρουρούς εγκεκριμένο από την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας.  Μετά την κατανάλωση του συγκεκριμένου φαγητού, αρκετοί εθνοφρουροί αδιαθέτησαν, περισσότεροι στο ΚΕΝ Λάρνακας (Κέντρο Νεοσυλλέκτων), περίπου 30 άτομα και καλέστηκε ο γιατρός του στρατοπέδου.  Όπως μας έχουν πει, τους προσέφεραν πρώτες βοήθειες και δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί κανένας εθνοφρουρός στο νοσοκομείο και όλοι είχαν αναρρώσει ως  το μεσημέρι της επόμενης μέρας της Κυριακής (σύμφωνα πάντοτε με τα ελεγχθέντα του ΓΕΕΦ)», προστίθεται.

Αναφέρουν, επιπρόσθετα, ότι έχοντας υπόψη ότι λόγω καλοκαιριού επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και είναι πολύ εύκολο να αλλοιωθούν φαγώσιμα, ιδιαίτερα μαγειρεμένα, «κατανοούμε ότι μπορεί κάτι να έχει συμβεί, είτε στην παρασκευή είτε στη μεταφορά του φαγητού, γι` αυτό δεν είμαστε και απόλυτα αυστηρές».

«Όμως, σαν Π.Ε.Μ.Σ.Ε., σαν μητέρες των εθνοφρουρών,  που κύριο μέλημά μας είναι η υγεία και η φροντίδα τους, ζητούμε από την Εθνική Φρουρά και το Υπουργείο Άμυνας, όπως λάβει πιο αυστηρά μέτρα τόσο στην παρασκευή όσο και στη μεταφορά του φαγητού και να γίνεται περισσότερος υγειονομικός έλεγχος.  Αυτά προς το παρόν δηλώνουμε και θα παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις. Ευελπιστούμε ότι τόσο το ΓΕΕΦ όσο και το Υπουργείο Άμυνας θα ανταποκριθούν στην παράκληση/παρατήρηση μας αυτή. Γιατί οι Εθνοφρουροί μας έχουν καλεστεί να υπηρετήσουν την πατρίδα εν καιρώ πολέμου και άρα, εν καιρώ ειρήνης θα πρέπει να τυγχάνουν της καλύτερης δυνατής μεταχείρισης», καταλήγει η Επιτροπή, στην ανακοίνωση της.

Δειτε Επισης

Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα