Ήταν «γείτονες» ο Μπένης και ο εκτελεστής του Καλοψιδιώτη στην Λεμεσό

Νέα στοιχεία ακούστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου στην Λάρνακα  όπου οδηγήθηκαν οι 4 ύποπτοι για το μακελειό της Αγίας Νάπας.  Πρόκειται για τους Μάριο Χριστοδούλου άλλως Μπένης, Παναγιώτη Πένταυκα, ιδιοκτήτη νυκτερινού μαγαζιού στην Αγία Νάπα, Σοφία Γρηγορίου, σύντροφος του  Μπένη, Λόι Ντέτζαν, Σέρβο φρουρό του Καλοψιδιώτη.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, από τις εξετάσεις που γίνονται μέχρι τώρα έχει  διαφανεί ότι το διαμέρισμα στην Λεμεσό στο οποίο διέμενε ο φερόμενος εκτελεστής, ενοικιάστηκε  από τον Μπένη και την 29χρονη σύντροφο του,  οι οποίοι μάλιστα ενοικίασαν και δεύτερο διαμέρισμα σε κοντινή  απόσταση και στο οποίο διέμεναν οι ίδιοι.

Σύμφωνα με μαρτυρία που προέκυψε τόσο ο καταζητούμενος όσο και ο δράστης που σκοτώθηκε, πριν την διάπραξη του φόνου διέμεναν και σε συγκεκριμένο διαμέρισμα στην Αγία Νάπα, στο οποίο διαμένει υπάλληλος του Πένταυκα και τα κλειδιά τους τα παρέδωσε ο ίδιος. Από τις εξετάσεις προέκυψε ότι ο Πένταυκας είναι εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης οχήματος, που ταιριάζει με τον τύπο και την περιγραφή του οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στην διαφυγή των δραστών από την σκηνή εγκλήματος.
 


 
Δεν συνεργάζονται…
Ανακρινόμενοι οι 4 ύποπτοι δεν συνεργάζονται με τις αρχές ενώ ο Μπένης επικαλείται μέχρι στιγμής «το δικαίωμα της σιωπής».
Επίσης η 29χρονη σύντροφος του ανέφερε πως ότι έχει να πει θα το πει στο δικαστήριο, ενώ ο Πένταυκας και  Σέρβος φρουρός του Καλοψιδιώτη  προβάλλουν κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται.
 
 
Οι ρόλοι του κάθε ενός…
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα υπό διερεύνηση στοιχεία σε σχέση με τον ρόλο που φέρεται να διαδραμάτισε ο κάθε ένας από τους υπόπτους.
Όπως αναφέρθηκε:

  • Ο Μπένης είναι το πρόσωπο που φέρεται να έφερε τους Αλβανούς εκτελεστές στην Κύπρο,που τους προμήθευσε τον οπλισμό και  διευθέτησε τους χώρους διαμονής τους.
  • Ο Πένταυκας  είναι το πρόσωπο που φέρεται να τους υπέδειξε  την διαδρομή διαφυγής που δεν καλύπτεται από κάμερες ασφαλείας.
  • Η 29χρονη σύντροφος του Μπένη  φέρεται να τον συνόδευε σε συναντήσεις με τους εκτελεστές ενώ ήταν η οδηγός του Αλβανού καταζητούμενου κατά την διαφυγή από την σκηνή του εγκλήματος.
  • Ο Σέρβος σωματοφύλακας του Καλοψιδιώτη, φέρεται να ήταν το πρόσωπο που ενημέρωσε του εκτελεστές για τις κινήσεις του.

Και οι 4 ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα. Μάλιστα του Μπένη και του Πένταυκα ήταν καλυμμένα μέχρι τον Λαιμό . Ανανεώθηκε η κράτηση τους για 8 ημέρες .

 


 
Επίσης η αστυνομία αναζητεί άλλα 3 πρόσωπα τα οποία, σύμφωνα με τον ανακριτή, είναι:

 

 
  1.   Το πρόσωπο που μετέφερε τον 32χρονο που ομολόγησε στο σημείο στη Λευκωσία όπου κλάπηκε, λίγες ημέρες προηγουμένως, το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στο φονικό
  2.   Το πρόσωπο που μετέφερε το κλοπιμαίο όχημα στην έπαυλη στην Αγία Νάπα την οποία ενοικίασε ο 32χρονος οδηγός των εκτελεστών
  3.   Το πρόσωπο το οποίο έκαψε το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά και τη διαφυγή των εκτελεστών, 2 -3 ώρες μετά το στυγερό έγκλημα.
 
Την ίδια ώρα συνεχίζει το «προβάδισμα» ο Αλβανός εκτελεστής που καταζητείται για το μακελειό της Αγίας Νάπας με την αστυνομία να αδυνατεί να εντοπίσει τα ίχνη του εδώ και 16 ημέρες.
Πάνοπλα μέλη της αστυνομίας συνεχίζουν να «χτενίζουν» περιοχές σε διάφορες επαρχίες με σκοπό να εντοπιστούν τα ίχνη του, τα οποία σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν ενώπιον των αρχών, χάθηκαν την επόμενη ημέρα του φόνου, όπου οι ύποπτοι που τελούν υπό κράτηση τον μετέφεραν στη Λεμεσό.

Οι ανακριτές της υπόθεσης θεωρούν δεδομένο ότι ο Αλβανός εκτελεστής Άλεξ Μπυρέλλι κρύβεται στις ελεύθερες περιοχές και ως εκ τούτου μέχρι στιγμής δεν εξέδωσαν σε βάρος του διεθνές και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Ωστόσο, σε περίπτωση που έχει διαφύγει από την Κύπρο μέσω κατεχομένων η «σιγουριά» της αστυνομίας, του δίνει την ευκαιρία να κινείται ελεύθερα χωρίς διεθνές και ευρωπαϊκού ένταλμα εναντίον του.
 
 
 

Δειτε Επισης

Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)
Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς εξαπλώνεται παγκόσμια
Εντατικοποιημένες συνομιλίες για μια πιθανή εκεχειρία στη Γάζα-Στο Κάιρο και η CIA
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
ΒΙΝΤΕΟ: Εκρηκτικό το βράδυ της Ανάστασης στη Λεμεσό-Έκαψαν περιπολικό, έβαλαν φωτιά σε σχολείο
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων