Μουσειολογική μελέτη για δημιουργία κέντρου ιστορικής τεκμηρίωσης στην Πάφο

Ένα ακόμη έργο που θα αναδείξει τη μακραίωνη ιστορική κληρονομιά της Πάφου με έναν σύγχρονο και ελκυστικό τρόπο, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα στο παραδοσιακό κέντρου της πόλης, εισέρχεται σε πορεία υλοποίησης.

Το πρωί, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος υπέγραψε με τον εκπρόσωπο της ανάδοχου κοινοπραξίας τη Σύμβαση για την εκπόνηση και εφαρμογή μουσειολογικής μελέτης για τη δημιουργία του Κέντρου Ιστορικής Τεκμηρίωσης Πάφου στο χώρο του κτιρίου του πρώην Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού, παρά την πλατεία Κέννεντυ, συνολικής δαπάνης 81.336 ευρώ. 

Όπως αναφέρθηκε, η  κοινοπραξία των ειδικών αποτελείται από τους Ιωάννη Ηλιάδη, Χαράλαμπο Χοτζάκογλου, Αικατερίνη Παπαζαχαρία, Σπυρίδωνα Νάσαινα, Γεώργιο Καβουλάκο, Σταματίνα Μαγκλάρα, Παναγιώτη Τσιμπιρίδη και Θεόδωρο Κακουλλή. Η εκπόνηση της Μελέτης θα αρχίσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί εντός 17 εβδομάδων.

Μιλώντας κατά την υπογραφή, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος χαρακτήρισε το έργο ως μοναδικό για τα δεδομένα της Κύπρου και ιδιαίτερα σημαντικό για την πόλη, αφού μέσα από τη χρήση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών, με τρισδιάστατες απεικονίσεις και augmented reality, θα παρουσιάζεται η ιστορική διαδρομή και η εξέλιξη της πόλης από το 300 π.Χ μέχρι και το τέλος του 20ου αιώνα, ενώ θα στον χώρο θα συμπεριληφθούν και φυσικά αντικείμενα.

To κτίριο του πρώην Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Πάφου είναι διώροφο με εμβαδό περίπου 940τμ., ενώ στη μελέτη θα συμπεριληφθεί για αξιοποίηση και υπαίθριος χώρος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα