Κίτρινη προειδοποίηση για τοπικά έντονες καταιγίδες με χαλάζι τη Δευτέρα του Κατακλυσμού

Κίτρινη προειδοποίηση για τοπικά έντονες καταιγίδες με χαλάζι, τη Δευτέρα του Κατακλυσμού εξέδωσε το kitasweather. Η προειδοποίηση θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 18:30 το απόγευμα αύριο.

Συγκεκριμένα τοπικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στο νησί σύμφωνα με το kitasweather, εκ των οποίων κάποιες από αυτές θα είναι έντονες κατά την διάρκεια της προειδοποίησης. Οι συνθήκες της ατμόσφαιρας κατά τις ώρες που θα επηρεαστούμε από καταιγίδες, θα υποστηρίζουν την εκδήλωση κυρίως μονοκυτταρικών καταιγίδων (Pulse Severe), χωρίς να αποκλείoνται και πολυκυτταρικές καταιγίδες.

Οι κίνδυνοι από τέτοιου είδους καταιγίδες είναι ισχυρές βροχοπτώσεις, πολύ ισχυροί ριπαίοι άνεμοι και χαλάζι με διάμετρο έως 2 εκατοστά με αυξημένη πιθανότητα χαλαζοστρώσεων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Τοπικά, λόγω της έντασης και της αργής κίνησης των καταιγίδων, οι ποσότητες βροχής πιθανόν να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 45 χιλιοστά σε διάστημα 1 ώρας ή τα 55 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών στα ορεινά/ημιορεινά ενώ οι ποσότητες βροχής πιθανόν να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 30 χιλιοστά σε διάστημα 1 ώρας, ή τα 40 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά το νησί, πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο λόγω συσσώρευσης νερού ή και χαλαζιού στο οδόστρωμα, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες, ενώ το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό για να μη θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο. Επίσης λόγω της αυξημένης ηλεκτρικής δραστηριότητας που αναμένεται, υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης πυρκαγιών ή/και πυρκαγιών “ζόμπι” κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά.

Ισχύει από: 11:30 Τ.Ω, 20/06/2021. Μέχρι 18:30 Τ.Ω, 21/06/2021

Ώρα έκδοσης: 20:30 Τ.Ω, 20/06/2021

Η πιο πάνω προειδοποιήση ισχύει για τις περιοχές που βρίσκονται στον κίτρινο χρωματισμό, όπως βλέπετε στον πιο κάτω χάρτη.

 Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Αύριο Δευτέρα του κατακλυσμού, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βορειοανατολικά παράλια. Σύντομα όμως νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στα ορεινά/ημιορεινά, περιοχές του εσωτερικού και βορειοανατολικά όπου και αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ για να ενισχυθούν σταδιακά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ κυρίως στα νοτιοανατολικά παράλια το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 27 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω και θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Πηγή: kitasweather.com

Δειτε Επισης

Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»
Απαντά για το επίδομα ενοικίου σε διπλωμάτη το ΥΠΕΞ-«Η Εισαγγελία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα»
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
«Έχουμε δει τα κενά και κάναμε διορθώσεις», απαντούν ΥΠΑΜ και ΕΦ για την έκθεση της Ελεγκτικής
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»