Αρχίζει ο εμβολιασμός εκπαιδευτικών στα κατεχόμενα-Επικρίσεις για το πλάνο

Με τα εμβόλια Johnson & Johnson που δόθηκαν στην τ/κ πλευρά μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία θα αρχίσουν από αύριο, Τετάρτη να εμβολιάζονται οι εκπαιδευτικοί στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδουν τα τ/κ ΜΜΕ, το εμβολιαστικό πρόγραμμα συνεχίζεται σε 18 εμβολιαστικά κέντρα. Θα εμβολιαστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, τεχνικής και γενικής εκπαίδευσης, με εξαίρεση όσους ήδη έχουν κάνει εμβόλιο λόγω ηλικίας. Τελευταίοι θα εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί στα «πανεπιστήμια».

Ο «υφυπουργός υγείας» Οϊγκάρ ανέφερε ότι θα αρχίσει εμβολιασμός και των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα με βάση λίστα που θα κάνει το «υπουργείο τουρισμού».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι με βάση το εμβολιαστικό πρόγραμμα, εκτός Λευκωσίας η ηλικία των εμβολιασθέντων έχει πέσει στα 40 έτη, σημειώνοντας ότι έχουν εμβολιασθεί και άτομα που βρίσκονται στο ψευδοκράτος με άδεια εργασίας ή παραμονής.

Με τις τελευταίες δόσεις εμβολίων Sinovac και Johnson & Johnson που έλαβαν στα κατεχόμενα, είπε ο κ. Οϊγκάρ, θα εμβολιαστεί συνολικά το 35% του πληθυσμού στα κατεχόμενα.

Στο μεταξύ, απόψε μεταβαίνει στην Άγκυρα ο «υπουργός υγείας», Ουνάλ Ουστέλ και – όπως μεταδίδεται από τα ΜΜΕ – θα συζητήσει το θέμα της δωρεάς περισσότερων δόσεων εμβολίων.

Επικρίσεις για το εμβολιαστικό πρόγραμμα διατύπωσε ο «σύνδεσμος Τ/κ νέων επιχειρηματικών» αναφέροντας ότι με έγκαιρο και σωστό προγραμματισμό με τις τελευταίες δόσεις από την Τουρκία και την ΕΕ (μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής) θα μπορούσαν να προχωρήσουν στην ανοσοποίηση. Ωστόσο, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του «συνδέσμου», δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένα ποιοι και πότε θα εμβολιαστούν με αυτές τις ποσότητες.

Ο προγραμματισμός, προστίθεται, έπρεπε να είχε γίνει από πριν και όχι μετά την παράδοση των εμβολίων. Παρατηρεί δε ότι τα σχολεία, που παραμένουν εδώ και μήνες κλειστά, θα λειτουργήσουν ξανά την νέα σχολική χρονιά, στις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα με ποιο εμβολιαστικό πρόγραμμα θα γίνει αυτό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat