Εκδήλωση διαμαρτυρίας στα κατεχόμενα υπέρ των Παλαιστινίων

Εκδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των Παλαιστινίων μετά τα επεισόδια στο τέμενος Αλ Άκσα στα Ιεροσόλυμα, πραγματοποίησαν οργανώσεις στην πλατεία Σεραγιού στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, την εκδήλωση διοργάνωσαν ο σύνδεσμος αγάπης και αδελφότητας (SEVKAD, ο σύνδεσμος «διεθνών φοιτητών Κύπρου» (CISA), η νεολαία του ΑΚΡ στα κατεχόμενα, ο σύνδεσμος αλληλεγγύης ατόμων με αναπηρίες, οι «εθνικόφρονες εστίες» κ.ά.

Διαβάζοντας το κοινό ανακοινωθέν ο πρόεδρος του SEVKAD, Χουσείν Εμρέ Ερντέμ σημείωσε ότι οι επιθέσεις των Ισραηλινών στο Αλ Άκσα έγιναν την τελευταία Παρασκευή (ημέρα προσευχής) του μήνα του Ραμαζανιού. Μίλησε για "σιωνιστικό, τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ, που δεν φοβάται να διοργανώνει ύπουλες και τρομοκρατικές επιθέσεις στο ιερό τέμενος, την ημέρα που η μουσουλμανική κοινότητα δείχνει ξανά την ευαισθησία της στο θέμα της Ιερουσαλήμ". Το Αλ Άκσα, η πόλη των προφητών, η Ιερουσαλήμ και τα εύφορα παλαιστινιακά εδάφη βρίσκονται υπό κατοχή, πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε επίσης σε εισβολείς, όπως έδειξε και η Διάσκεψη της Γιάλτας ότι είναι, «που όπως ήρθαν έτσι θα φύγουν» και πως το Αλ Άκσα είναι «η κόκκινη γραμμή των Μουσουλμάνων». Ο Ερντέμ είπε ότι θα στηρίξουν κάθε προσπάθεια ώστε η Ιερουσαλήμ να γίνει η ιερή πόλη του Ισλάμ, καθώς είναι «αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας. Γιατί Ιεροσόλυμα, σημαίνει Μέκκα, σημαίνει Μεδίνα. Ιεροσόλυμα σημαίνει Δαμασκός, Βαγδάτη, Κάιρο. Ιερουσαλήμ σημαίνει Μασάντ, Κομ, Τεχεράνη. Ιερουσαλήμ σημαίνει Ντιγιάρμπακιρ, Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη. Ιερουσαλήμ σημαίνει Λευκωσία, Λάρνακα, Κόκκινα.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, στην εκδήλωση παρέστη και ο «σύμβουλος θρησκευτικών υποθέσεων» στην «πρεσβεία» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Ερντογάν Εκέμ, ο οποίος έκανε προσευχή υπέρ των Παλαιστινίων.

Εξάλλου, χθες στα τζαμιά στα κατεχόμενα, με εντολή του «προέδρου θρησκευτικών υποθέσεων», Τ/κ μουφτή, Ταλίπ Αταλάι, διαβάστηκε προσευχή υπέρ των Παλαιστινίων, για απελευθέρωση του Αλ Άκσα και της Ιερουσαλήμ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας