Ξεκίνησαν προετοιμασίες για την επαναλειτουργία οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής Πάφου

Εντατικές προετοιμασίες ξεκίνησαν από χθες οι επιχειρήσεις εστίασης στην Πάφο με σκοπό την επαναλειτουργία τους την ερχόμενη  Δευτέρα. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής ( ΟΣΙΚΑ) Φύτος Θρασυβούλου ανέφερε στο ΚΥΠΕ  πως οι προετοιμασίες των κέντρων αναψυχής για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων τους τη Δευτέρα βρίσκονται στο αποκορύφωμα τους, ενώ ευχήθηκε να είναι η τελευταία φορά που κλείνουν. Ο κ. Θρασυβούλου σημείωσε πως ήδη πολλά εστιατόρια άρχισαν καθαριότητα και προχωρούν στις αγορές τους, ώστε μέχρι τη Δευτέρα να μπορέσουν να προετοιμαστούν και να φιλοξενήσουν τον κόσμο, ντόπιο και ξένο.

Ευελπιστούμε, σημείωσε, όπως μέχρι τα τέλη του Σαββατοκύριακου ετοιμαστούν περισσότερες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν. Είπε ακόμη, πως εκείνο που προσδοκούν είναι όπως η τουριστική βιομηχανία μπορέσει να βρει τον δρόμο της ώστε όλες οι επιχειρήσεις να είναι σε θέση να επαναλειτουργήσουν τη θερινή περίοδο. 

Τέλος, είπε πως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο μετά την επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής και με τους Κύπριους που θα μπορούν να διακινηθούν  στα ξενοδοχεία των πόλεων της Κύπρου, θα αποτελέσει ένεση λειτουργίας των επιχειρήσεων. Εξέφρασε τέλος όλα τα πάνε καλά και όπως η τουριστική βιομηχανία να μπορέσει να ανακάμψει . 

Σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Καλλής επιχειρηματίας και Ταμίας στο Σύνδεσμο Κέντρων Αναψυχής Πάφου ( ΣΙΚΑΠ) ανέφερε πως από χθες οι προετοιμασίες εστιάζονται στον καθαρισμό των χώρων, στις παραγγελίες των προμηθειών, και στις σχετικές απολυμάνσεις ώστε από τη Δευτέρα να δεχτούν τους πρώτους πελάτες τους.

Παραδέχτηκε πως το τρίτο ολικό lockdown στοίχισε στους επιχειρηματίες της Πάφου που είναι κατεξοχήν τουριστική πόλη και έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία, προσθέτοντας πως υπάρχουν συνάδερφοι του που δεν θα επαναλειτουργήσουν . Ο κ. Καλλής ανέφερε πως μεγάλο απόθεμα έχει παραμείνει στις αποθήκες τους αφού είχαν προετοιμαστεί για τις εορτές του Πάσχα και  τελικά αναγκάστηκαν να κλείσουν.

Είχαμε, είπε, “παραγγείλει φρέσκα φθαρτά, κρέατα, φρέσκα ψάρια, που δεν μπορούν να διατηρηθούν για πολλές μέρες, με αποτέλεσμα πολλά εξ αυτών να έχουν πεταχτεί ή και να έχουν δοθεί  ”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών