«Κλείδωσε» ο βαλλιστικός των φονικών όπλων! Ο ένας εκτελεστής σκότωσε τον άλλο

Άκρως αποκαλυπτικά είναι τα σημερινά επίσημα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν για το μακελειό στην Αγία Νάπα τα οποία «δείχνουν» ότι ο ένας εκτελεστής σκότωσε τον άλλο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, κατά τη διάπραξη του φονικού χρησιμοποιήθηκαν μόνο δυο όπλα, το πιστόλι του νεκρού εκτελεστή που βρέθηκε στη σκηνή και ένα καλάσνικοφ που εντοπίστηκε στο όχημα διαφυγής των δραστών, ενώ διαπιστώθηκε ότι από τα υπηρεσιακά όπλα των αστυνομικών δεν «έφυγαν» σφαίρες.

Όπως προκύπτει από τις εξετάσεις, ο Αλβανός εκτελεστής φαίνεται να έπεσε νεκρός από τα πυρά του δεύτερου δολοφόνου, Άλεξ Μπορέλι που καταζητείται, χωρίς όμως να μπορεί να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για ατύχημα ή «μελετημένο σχέδιο».

Την ίδια ώρα όμως αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα σε σχέση με τον τρίτο εκτελεστή, που επίσης εισήλθε στο εστιατόριο, αφού οι ανακριτές παρά το γεγονός ότι ενώπιον δικαστηρίου μίλησαν για δυο εκτελεστές, μαρτυρία του φρουρού του Φάνου Καλοψιδιότη που ήταν αυτόπτης μάρτυρας αποκάλυψε και τρίτο.  

«Σκληροί» και οι 4….

Εν τω  μεταξύ η αστυνομία συνεχίζει να «χτενίζει» διάφορες περιοχές προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη του Αλβανού εκτελεστή, αφού σε περίπτωση που ο καταζητούμενος γνωρίζει πρόσωπα «κλειδιά» που εμπλέκονται στο στυγερό έγκλημα, ενδεχομένως κάποιοι να θέλουν να του κλείσουν το στόμα.

Επίσης οι ανακριτές της υπόθεσης επιχείρησαν να ανακρίνουν εκ νέου τους 4 τελευταίους  συλληφθέντες, Μάριο Χριστοδούλου άλλως Μπένης, Παναγιώτη Πένταυκα, ιδιοκτήτη νυκτερινού μαγαζιού στην Αγία Νάπα, Σοφία Γρηγορίου, σύντροφος του  Μπένη, και Λόι Ντέτζαν, Σέρβο φρουρό του Καλοψιδιώτη, οι οποίοι ωστόσο συνεχίζουν να κρατάνε το στόμα τους ερμητικά κλειστό και να μην συνεργάζονται με τις αρχές.

Οι ανακριτές ευελπιστούν να "σπάσει" ένας εκ των 4 νέων υπόπτων ούτως ώστε να καταφέρουν να φτάσουν στα ίχνη του ηθικού αυτουργό για τον οποίον φαίνεται να έχουν καταλήξει, με τους πιο αδύναμους κρίκους να θεωρούνται η 29χρονη σύντροφος του Μπένη και ο Σέρβος φρουρός του Καλοψοδιώτη. Η 29χρονη φέρεται να συναντιόταν με τους εκτελεστές μαζί με τον σύντροφό της ενώ ο Σέρβος να ήταν το πρόσωπο που τους ενημέρωνε για τις κινήσεις του Καλοψιδιώτη.

Πιο "σκληροί" θεωρούνται ο Μπένης, το πρόσωπο που έφερε τους εκτελεστές στην Κύπρο, που τους προμήθευσε τον οπλισμό, που τους βοήθησε στην διαφυγή τους και ήταν ο συνδετικός κρίκος με όλους τους δράστες, και ο 38χρονος ύποπτος Παναγιώτης Πένταφκας που τους υπέδειξε τη διαδρομή διαφυγής, που δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας. Οι ανακριτές εκτιμούν ότι οι δυο είναι δύσκολο να παραδεχτούν οτιδήποτε και έτσι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στους άλλους δυο υπόπτους.
 

Δειτε Επισης

Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου