Εξοργισμένος με το Δήμο Πάφου ο ύποπτος για τον εμπρησμό στο Δημαρχείο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε διάταγμα διήμερης κράτησης  εναντίον του 38χρονου από την Πάφο, πρώην δημοτικού υπαλλήλου, ο οποίος συνελήφθη χθες για την εμπρησμό που σημειώθηκε στο Δημοτικό μέγαρο Πάφου.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο από τον εξεταστή της υπόθεσης, υπαστυνόμο Σάββα Σάββα, για το πιο πάνω αδίκημα του εμπρησμού ηγέρθηκαν υποψίες για τον 38χρονο, ο οποίος μέχρι τον Απρίλιο του 2012 εργαζόταν στην υπηρεσία καθαριότητας, από όπου απολύθηκε και εκ τότε του έγινε έμμονη ιδέα και αιτιάται το Δήμο Πάφου για την απόλυσή του.

Ο κ. Σάββα είπε ότι ο ύποπτος απασχόλησε την Αστυνομία με παρόμοιας φύσεως υποθέσεις που αφορούν κακόβουλες ενέργειες στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

Συγκεκριμένα, στις 5 Μαρτίου του 2015 και στις 8 Μαρτίου του 2015 κατόπιν απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, ο ύποπτος συνελήφθη και καταχωρήθηκαν δύο υποθέσεις εναντίον του, οι οποίες εκδικάζονται από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου.

Επίσης κατά τακτά χρονικά διαστήματα ο ύποπτος, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, απέστελλε επιστολές στο Δήμο Πάφου και σε διάφορα κυβερνητικά τμήματα, προβαίνοντας σε καταγγελίες εναντίον του Δήμου Πάφου για ανεπαρκή καθαριότητα, στις οποίες υπόγραφε με όνομα άλλου υπαλλήλου, ωστόσο συνδέθηκε γραφολογικά και εναντίον του εκκρεμεί υπόθεση πλαστογραφίας, η οποία εκδικάζεται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.

Ακόμη προέβηκε σε καταγγελία στο Δήμο Πάφου για παράνομες διαδικασίες πρόσληψης σκυβαλλοσυλλέκτη μετά την απόλυση του ιδίου, καθώς και για παράνομη λειτουργία και κυκλοφορία για το τραινάκι του Δήμου Πάφου σε μια προσπάθεια να αποδείξει, κατά τη γνώμη του, την αναποτελεσματικότητα και ανεπάρκεια των υπηρεσιών του Δήμου Πάφου.

Ο εξεταστής ανέφερε πως μετά τον εμπρησμό, μέλη του ΤΑΕ Πάφου αναζήτησαν τον ύποπτο στην οικία του ενώ η σύζυγος του ανέφερε ότι ο άνδρας  της απουσίαζε και ότι δεν γνώριζε που βρισκόταν ούτε τι ώρα είχε φύγει από το σπίτι, καθότι όταν ξύπνησε αυτός απουσίαζε, αρνούμενη όμως να αναφέρει την ώρα που αυτή είχε ξυπνήσει.

Της ζητήθηκε όπως με γραπτή της συγκατάθεση ερευνηθεί η οικία της για την πιο πάνω υπόθεση πράγμα το οποίο αρνήθηκε, κλείνοντας την πόρτα.

Ο 38χρονος, ανακρινόμενος, αρνείται κάθε ανάμειξη  στην υπόθεση, αναφέροντας ότι κατά την ώρα της διάπραξης του αδικήματος κοιμόταν στην οικία του.

Πρόσθεσε ότι το πρωί της 29ης Ιουνίου ξύπνησε στις 07:30 και ακολούθως αναχώρησε από το σπίτι του και είχε γίνει αντιληπτός από γείτονα του.

Πρόσθεσε ακόμη ότι χθες το πρωί όταν έφυγε από το σπίτι του, είχε μεταβεί πρώτα στο τμήμα Τροχαίας και στην Έπαρχο, όπου παρέδωσε επιστολές με τις οποίες κατήγγειλε ότι δεν είχε πάρει απάντηση από τον Δήμο Πάφου για τα παράπονα που είχε υποβάλει σε σχέση με τα θέματα καθαριότητας και για την ακαταλληλότητα για το τραινάκι. Επειδή δεν είχε πάρει οποιαδήποτε απάντηση από το Δήμο Πάφου έχει ενημερώσει –όπως είπε- διάφορους φορείς όπως την Επίτροπο Διοικήσεως, την Έπαρχο Πάφου και την Αστυνομία. Ο 38χρονος περίγραψε τις σχέσεις του με τον Δήμο Πάφου ως καλές.

Από τον ύποπτο λήφθηκαν τα ενδύματα και υποδήματα του που φορούσε κατά την ώρα εντοπισμού του και θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.
Χθες προέκυψε γραπτή μαρτυρία από πρόσωπο για το οποίο ο ύποπτος είχε ισχυριστεί ότι τον είχε δει το πρωί της 29ης Ιουνίου να φεύγει από το σπίτι του, όμως ανέφερε ότι η τελευταία φορά που είδε τον 38χρονο ήταν αργά το απόγευμα της 28ης Ιουνίου και όχι το χθεσινό πρωινό.

Ο κ. Σάββα είπε ότι για συμπλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων θα χρειαστεί να ληφθούν γύρω στις 35 καταθέσεις. Οι καταθέσεις θα ληφθούν από το στενό οικογενειακό, επαγγελματικό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου και από γείτονες του.

Θα γίνουν εξετάσεις για παραλαβή κλειστών κυκλωμάτων καταστημάτων παρακολούθησης για να ελεγχθούν οι κινήσεις του υπόπτου πριν και κατά το χρόνο διάπραξης του αδικήματος στις 29 Ιουνίου.

Επίσης θα ληφθούν καταθέσεις από υπαλλήλους των διαφόρων φορέων που δέχτηκαν τα παράπονα του υπόπτου. Θα ληφθούν ακόμα καταθέσεις από πρόσωπα που διαμένουν πλησίον του Δημοτικού Μεγάρου. Επίσης θα γίνει αίτηση για άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων της τηλεφωνικής συσκευής του υπόπτου. Θα γίνουν εξετάσεις σε πρατήρια καυσίμων στην Πάφο κατά πόσο ο ύποπτος μετέβη στα πιο πάνω πρατήρια τις τελευταίες μέρες για αγορά καυσίμων.

Οι δικηγόροι του υπόπτου δεν έφεραν ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για προσωποκράτηση του υπόπτου.

Η φωτιά στο γραφείο του Δημοτικού Μεγάρου κατέκαψε έγγραφα και εξοπλισμό του γραφείου αξίας 5000 ευρώ περίπου. Στο μέρος είχε εντοπιστεί εμπρηστική λωρίδα ενώ στο εσωτερικό του γραφείου ανέδυε έντονα εύφλεκτη ύλη.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών