Κατερίνα Γαβριηλίδου: Η Κύπρια που συνάντησε τον Beckham και βραβεύθηκε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ

  Mια ξεχωριστή εμπειρία έζησε η 27χρονη συμπατριώτισσά μας Κατερίνα Γαβριηλίδου, η οποία την Πέμπτη 23 Ιουνίου,  κατά τη διάρκεια τελετής στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο Λονδίνο, βραβεύθηκε από την  Βασίλισσα Ελισάβετ.
 
Η 27χρονη Κατερίνα Γαβριηλίδου έχει αναγνωριστεί από τη Βασίλισσα Ελισάβετ με το βραβείο Queen’s Young Leaders Award για το έργο της σε θέματα νεολαίας και εκπαίδευσης στην Κύπρο.

 

Η ίδια έχει εκπροσωπήσει τους νέους της Κύπρου σε διάφορα συνέδρια στο εξωτερικό και έχει γράψει άρθρα και εκθέσεις για θέματα νεολαίας, εθελοντισμού και νεανικής επιχειρηματικότητας συμβάλλοντας παράλληλα στην προώθηση ευκαιριών που αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της νεολαίας όπως ευκαιρίες μη τυπικής εκπαίδευσης στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
 
Κατά την διάρκεια της τελετής βράβευσης στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ η Κατερίνα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις με νεαρά μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας όπως τον Prince Harry και την Princess Beatrice, ενώ είχε ακόμη την ευκαιρία να συναντήσει, μεταξύ άλλων, τον πρών Πρωθυπουργό της Αγγλίας John Major και τον διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστή David Beckham. 

 


 
Το πρόγραμμα Queen’s Young Leaders αναγνωρίζει και τιμά εξαίρετα άτομα ηλικίας 18-29 από όλη την Κοινοπολιτεία, οι οποίοι παίρνουν πρωτοβουλίες στις κοινότητές τους και χρησιμοποιούν τις ικανότητές τους για να αλλάξουν τις ζωές των συνανθρώπων τους για το καλύτερο.
 
Συνολικά έχουν βραβευθεί 60 νεαροί ηγέτες από 45 διαφορετικές χώρες της Κοινοπολιτείας οι οποίοι έχουν επιλεγεί μεταξύ χιλιάδων αιτήσεων. Οι νικητές των βραβείων του τρέχοντος έτους εργάζονται για τη στήριξη και ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων τους, και σε δράσεις που εμπνέουν την αλλαγή σε διάφορα θέματα, όπως η εκπαίδευση, η κλιματική αλλαγή, το φύλο, η ψυχική υγεία και η βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία.


 
Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο Λονδίνο, οι νεαροί ηγέτες επισκέφθηκαν την οικία του Άγγλου Πρωθυπουργού στην 10 Downing Street, την παγκόσμια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Twitter, και συναντήθηκαν με ανώτερα στελέχη της Παγκόσμιας Υπηρεσίας του BBC.
 
Επίσης είχαν συναντήσεις με την Γενική Γραμματέα της Κοινοπολιτείας, τους Πρέσβεις της χώρας τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και τους Άγγλους Υπουργούς για θέματα Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας. Τέλος, έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικά εργαστήρια του Πανεπιστημίου του Cambridge, και επισκεφθηκαν οργανισμούς και κοινωνικά έργα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ