Ικανοποιητικά τα ύψη βροχής κατά το β' δεκαήμερο Ιανουαρίου

Ικανοποιητικά τα ύψη βροχής κατά το δεύτερο δεκαήμερο Ιανουαρίου, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου.

Σημειώνει ότι το βαροκλινικό σύστημα (σύστημα χαμηλής πίεσης), που επηρέασε την Κύπρο το δεύτερο κυρίως δεκαήμερο του Ιανουαρίου είχε αποτελέσματα εξαιρετικής σημασίας για την Κύπρο, αφού διαδέχθηκε μια περίοδο 30 περίπου ημερών με υψηλές θερμοκρασίες και ανομβρία.

Προσθέτει ότι το σύστημα αυτό έδωσε ικανοποιητικά ύψη βροχής, χιόνια στα ορεινά της οροσειράς του Τροόδους, καθώς και αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές του νησιού.

Το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι φαίνεται ότι τουλάχιστον στο μετεωρολογικό σταθμό του Δασικού Κολλεγίου Προδρόμου, αλλά και τον σταθμό της Πλατείας Τροόδους επικρατούσαν συνθήκες ολικού παγετού.

Σημειώνει ότι φαίνεται επίσης ότι περιοχές ακόμα και των παράλιων όπως η περιοχή Φρενάρου, είχαν παγετό κατά τη διάρκεια της ψεσινής νύκτας 20 προς 21 τρέχοντος, ενώ χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και στον μετεωρολογικό σταθμό του αεροδρομίου Λάρνακας κατά την ίδια περίοδο.

Αναφέρει, ακόμη, ότι ιδιαίτερης σημασίας αποτελεί και το αθροιστικό ύψος βροχής, που σημειώθηκε στην Κύπρο και ήταν αποτέλεσμα του συστήματος χαμηλής πίεσης που επηρέασε τη περιοχή.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου αναφέρει ότι η βροχή που σημειώθηκε αντιστοιχεί στο 69% της κανονικής για τον μήνα και στο 68% για το τρέχων υδρομετεωρολογικό έτος.

Δειτε Επισης

Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία