Ξεπέρασαν τους 10,000 οι εμβολιασθέντες στην Κύπρο-Νέα ραντεβού τη Δευτέρα

Με τον εμβολιασμό 4,191 ατόμων συνεχίστηκε την εβδομάδα 11-15 Ιανουαρίου η διαδικασία των πολιτών στη βάση του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού για την COVID-19, με τον συνολικό αριθμό των εμβολιασθέντων που έλαβαν την 1η δόση να φτάνει μέχρι στιγμής στους 10,226. Άλλοι 200 εμβολιασμοί αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε επαγγελματίες υγείας.

Η εμβολιαστική κάλυψη συνεχίζεται με τους πολίτες που εμπίπτουν στην ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών, ενώ έχει ολοκληρωθεί σε 114 από τις 121 στέγες ευγηρίας η διαδικασία χορήγησης της 1ης δόσης στους διαμένοντες και το προσωπικό τους. Ακόμα, ολοκληρώνονται σήμερα οι εμβολιασμοί των επαγγελματιών υγείας ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ. Παράλληλα, άρχισε από την περασμένη Τετάρτη ο εμβολιασμός των Προσωπικών Ιατρών Παιδιών (Παιδίατροι) και Ενηλίκων.

Από την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, θα αρχίσει η χορήγηση της 2ης δόσης στα άτομα που εμβολιάστηκαν στην 1η φάση του Πλάνου στις στέγες ευγηρίας και τους επαγγελματίες υγείας πρώτης γραμμής.

Ταυτόχρονα, την Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, στις 9 το πρωί, θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών ηλικίας άνω των 80 ετών 3,466 ραντεβού για τα εννέα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν παγκύπρια. Υπενθυμίζεται πως οι ποσότητες που παραλαμβάνονται αφορούν σε δύο δόσεις ανά άτομο και, ακολουθώντας τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και των παρασκευαστριών εταιρειών, η ποσότητα που απαιτείται για τη 2η δόση αποθηκεύεται για χορήγηση στον προβλεπόμενο χρόνο για κάθε εμβόλιο. Σημειώνεται ότι από κάθε φιαλίδιο μπορούν να χορηγηθούν έξι δόσεις.

Δειτε Επισης

Έπεσε ο πέλεκυς στον 25χρονο για τον θανατηφόρο που στοίχησε την ζωή στην 19χρονη Μαριλένα-Ποινή δύο ετών
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα