Στο Νοσοκομείο Αναφοράς 17χρονη με κορωνοϊό-Διασωληνώθηκε 50χρονος γιατρός

Στο Νοσοκομείο Αναφοράς, στο Παραλίμνι νοσηλεύεται 17χρονη με κορωνοϊό, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, η οποία παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα, βήχα και πυρετό και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της. 

Όπως ανέφερε στον REPORTER, η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμμοχώστου Αμαλία Χατζηγιάννη, «το νεαρό άτομο είναι σε καλή γενική κατάσταση. Νοσηλεύεται με πυρετό και βήχα και αναμένουμε να βελτιωθεί η κατάστασή του».

Η 17χρονη νοσηλεύεται στο παιδιατρικό τμήμα, που μετατράπηκε σε θάλαμο covid. Πρόκειται για το δεύτερο νεαρότερο άτομο που νοσηλεύτηκε από την αρχή της πανδημίας στο Νοσοκομείο Αναφοράς. Αρχές του Δεκέμβρη είχε νοσηλευτεί και ένας 15χρονος.
 
Όπως ανέφερε η κ. Χατζηγιάννη, αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος των 64 ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς είναι τα 73 έτη. Ο μεγαλύτερος ασθενής είναι 90 χρόνων. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 6 άτομα από Ιδρύματα, ενώ 29 ασθενείς είναι κλινήρεις. Εντός της ημέρας σύμφωνα με τη Διευθύντρια θα δοθούν εντός της ημερας και κάποια εξιτήρια.
 
Εν τω μεταξύ, τα μηνύματα που έρχονται από τους επαγγελματίες υγείας των υπόλοιπων νοσοκομείων, είναι πως έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών και πως αρκετοί που χρήζουν νοσηλείας δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα.
 
Όπως ανέφερε στον REPORTER ο πνευμονολόγος Χάρης Αρμεύτης, χθες βράδυ διασωληνώθηκε 50χρονος ιδιώτης γιατρός, ο οποίος δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. «Ήταν κάποιες μέρες στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, δεν είχαμε εικόνα βελτίωσης και αποφασίσαμε να τον διασωληνώσουμε. Δεν έχει υποκείμενα νοσήματα, απλά ένα ιστορικό ελεγχόμενης υπέρτασης».
 
Όπως ανέφερε ο κ. Αρμεύτης, ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών στο Νοσοκομείο Λεμεσού έχει πέσει τις τελευταίες ημέρες, αφού νοσηλεύονται αρκετά άτομα 40 και 50 χρόνων, κάποιοι από τους οποίους δεν έχουν αναφερόμενα υποκείμενα νοσήματα. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα