Παραδίδονται 2000 εμβόλια της Pfizer στους τ/κ από το Υπουργείο Υγείας

Εντός 2-3 ημερών θα ξεκαθαρίσει ο τρόπος με τον οποίο θα παραδοθούν από την ε/κ στην τ/κ πλευρά τα εμβόλια από την ΕΕ και θα είναι σε πρώτη φάση 2000 εμβόλια της Pfizer, γράφει η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί, επικαλούμενη πηγές της.
 
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας εργάζεται εντατικά επί του θέματος και πως την περασμένη εβδομάδα ένας αρμόδιος για το θέμα της χρήσης και φύλαξης των εμβολίων της Pfizer πέρασε στο «βορρά» για εκπαίδευση του προσωπικού.
 
Σημειώνεται ότι οι εμβολιασμοί στην Κυπριακή Δημοκρατία ξεκίνησαν στις 27 Δεκεμβρίου.
 
Στο μεταξύ, τ/κ ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η τ/κ κοινότητα στην Βρετανία πληρώνει βαρύ τίμημα λόγω του κορωνοϊού. Επικαλούνται δηλώσεις της Ναφιγιά Χορόζογλου, προέδρου της ένωσης τ/κ νεολαίας και οικογένειας στην Βρετανία, σύμφωνα με τις οποίες μέχρι χθες, 12 Ιανουαρίου, 235 συνολικά Τ/κ έχασαν τη ζωή τους λόγω Covid 19 στο ΗΒ. Την 11η Ιανουαρίου μόνο, 11 Τ/κ απεβίωσαν, ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός, σύμφωνα με την κ. Χορόζογλου.
 
Η ίδια ανέφερε ότι λόγω Covid 19 τη ζωή τους στην Βρετανία έχουν χάσει 258 Ε/κ και 52 Τούρκοι.
 
Στα κατεχόμενα, παιδιά δύο ανθρώπων που πέθαναν από τον ιό εκφράζουν παράπονα για τον θάνατο των γονιών τους. Στην εφημερίδα Γενί Ντουζέν ο γιος της Σερπίλ Χατζίογλου, Αττίλα, παραπονέθηκε διότι η μητέρα του όταν μπήκε στην εντατική δεν είχε κορωνοϊό. Θεωρεί ότι κόλλησε ενώ νοσηλευόταν στο γενικό νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας, όπου υπάρχει πρόβλημα μετάδοσης του ιού.
 
Εξέφρασε επίσης παράπονο γιατί κανείς αρμόδιος δεν ενημέρωσε την οικογένεια για το θάνατο της μητέρας τους, αλλά το ανακοίνωσαν δημόσια. Περιγράφει μάλιστα ότι ο ίδιος, που μένει στην Αμερική εδώ και χρόνια, είχε το τηλέφωνο της αδερφής του περιμένοντας νέα από το νοσοκομείο, όταν τηλεφώνησε κάποιος συγγενής να τον συλλυπηθεί. «Γιατί, τι έγινε, τον ρώτησα και μου απάντησε ‘μα δεν σας είπαν;’». Είχαμε δικαίωμα να μάθουμε πρώτα εμείς το θάνατό της που δεν τον περιμέναμε καθόλου, πρόσθεσε ο Αττίλα Χαντζίογλου διερωτώμενος ποιος θα φέρει για αυτό που συνέβη, το σύστημα προ των ευθυνών του.
 
Τ/κ ΜΜΕ μεταδίδουν επίσης την ανάρτηση της κόρης του Χασάν Ακίν, που έχασε χθες τη ζωή του. Η Όγια Ακίν υποστηρίζει ότι ο πατέρας της δεν πέθανε από τον κορωνοϊό, αλλά από παράλειψη των φαρμάκων που έπαιρνε.
 
Όπως έγραψε, ο 84χρονος Χασάν Ακίν ήταν 10 μέρες στο νοσοκομείο και δεν του έδιναν τα χάπια για την καρδιοπάθειά του, θεωρώντας ότι αυτός είναι ο λόγος που απεβίωσε και όχι ο κορωνοϊός. Κάνει δε λόγο για αμέλεια των γιατρών που δεν τον παρακολουθούσαν όπως έπρεπε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»