Αποχαιρέτησαν τον ήρωα δασοπυροσβέστη

Σε κλίμα συγκίνησης και έντονης συναισθηματικής φόρτισης, που προκάλεσε μέχρι και λιποθυμίες, κηδεύτηκε ο 44χρονος δασοπυροσβέστης Μάριος Αριστοτέλους, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Σολέας. Πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές, συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι του αδικοχαμένου ήρωα πυροσβέστη, έδωσαν το παρόν τους στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, στη Δένεια, για να του απευθύνουν το ύστατο «χαίρε».
Η κηδεία του αδικοχαμένου δασοπυροσβέστη τελέστηκε στο χωριό Δένια στην είσοδο του οποίου αναρτήθηκε πανό το οποίο αποχαιρετούσε τον Ήρωα Μάριο.


Ο 44χρονος Μάριος Αριστοτέλους και ο 49χρονος συνάδελφος του Ανδρέας Σοφοκλέους έχασαν τη ζωή τους όταν το βυτιοφόρο όχημα στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε και έπεσε σε γκρεμό στην περιοχή του Αγίου Θεοδώρου, Σολέας,ενώ επιχειρούσαν για κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Με τη συνοδεία πυροσβεστικού οχήματος, οδηγήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους στη Δένια.
 
Συγκλόνισε ο γιος του
Την υπόσχεση ότι εάν χρειαστεί θα συνεχίσουν αυτό που άφησε ο πατέρας τους, έδωσε κατά τον επικήδειο του ο μεγαλύτερος γιος του Μάριου Αριστοτέλους. Σημείωσε πως όσο περήφανος ήταν αυτός για εκείνο και τον αδερφό του άλλο τόσο είναι και αυτοί για το πατέρα τους. “Ο Μάριος, το παιδί, για όλες τις δουλειές, ο αγαπημένος της οικογένειας αλλά και της δουλειάς του, την οποία αγαπούσε και για την οποία ένοιωθε υπερήφανος”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “ο Μάριος έφυγε άλλα άφησε πίσω του ένα πλήθος από υπερήφανο κόσμο”.
 
Αποχαιρετούμε ένα μεγάλο άνθρωπο
Στον επικήδειο που ανέγνωσε ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, ανέφερε ότι «αισθανόμαστε τιμή γιατί αποχαιρετούμε έναν μεγάλο άνθρωπο που δίδαξε - και θα συνεχίσει με το παράδειγμα του να το πράττει στις επόμενες γενιές - για το τι πραγματικά εστί καθήκον προς τον συνάνθρωπο, καθήκον προς την κοινότητα, καθήκον προς την πατρίδα». Τόνισε ότι ο Μάριος Αριστοτέλους έδωσε τιτάνια μάχη με τις φλόγες «ως πραγματικός ήρωας, μέχρι και την τελευταία στιγμή, μέσα στο βυτιοφόρο μαζί με τους φίλους και συναδέλφους του», και υπερασπίστηκε τα δάση μας «με γενναιότητα και θάρρος».

 


«Φύλακας Άγγελος»

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Τάκης Τσιντίδης, είπε ότι από το 1992, για 24 ολόκληρα χρόνια, ο Μάριος προσέφερε ανελλιπώς τις υπηρεσίες του όντας πυροσβέστης, επιδεικνύοντας ζήλο και αγάπη για τη δουλειά του και για το ρόλο που του ανατέθηκε από την πολιτεία. “Η καλοσύνη σου, το λαμπερό χαμόγελο σου και το παιδικό σου πρόσωπο μαρτυρούσαν την καλοσύνη σου, πάντα ολοπρόθυμος να προσφέρεις σε οποιαδήποτε περίσταση”, πρόσθεσε. Ανέφερε επίσης ότι ο Μάριος, παρόλο που δεν βρισκόταν σε υπηρεσία, προσφέρθηκε εθελοντικά να δώσει τις πολύτιμες του υπηρεσίες στην καταπολέμηση της πυρκαγιάς, ενώ απευθυνόμενος στον αδικοχαμένο δασοπυροσβέστη σημείωσε ότι “θα παραμείνεις ένα φωτεινό παράδειγμα αγάπης και αυτοθυσίας”. “Ακόμη και από εκεί που βρίσκεσαι θα ενισχύεις με το παράδειγμα σου όλους εμάς, και θα συμμετέχεις στις προσπάθειες για την προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος”, πρόσθεσε. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία του συνάδελφου του Μάριου, Γλαύκου Κυριάκου, ο οποίος ανέφερε ότι από χθες όλα είναι αλλιώτικα στο εθνικό δασικό πάρκο Αθαλάσσας, και πρόσθεσε ότι πήγε βόλτα στο φυτώριο για να δει τα "μωρά" του Μάριου, όπως αποκαλούσε ο ίδιος ο Μάριος τα φυτά που μεγάλωνε για να αναπληρώνουν τα φυτά που χάνονται στις πυρκαγιές. “Πήγα στο περιβαλλοντικό κέντρο Αθαλάσσας και άκουσα τα πρόβατα, τα κατσίκια, την αγελάδα και το γαϊδουράκι να σκούζουνε. Σε περίμεναν να τα χαϊδέψεις, να τα ταΐσεις, πεινούσαν και δεν ήσουν εκεί”, ανέφερε, και πρόσθεσε ότι είδε και τα δύο σκυλιά του Μάριου τα οποία κατάλαβαν ότι δεν θα ξαναδούν το αφεντικό τους. “Ανάμεσά τους και το μικρό αρνάκι, που σε περίμενε να του βάλεις τροφή”, πρόσθεσε. Ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι “δεν θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας να ξεχάσουμε ότι ήσουν ο σούπερμαν που εκτελούσε τέλεια και άψογα όλες τις δουλειές, ήσουν ο άνθρωπος για όλα, ο συνάδελφος που ότι του ζητούσαμε ποτέ δεν έλεγες όχι, που ποτέ δεν λογάριαζε υπηρεσιακά ωράρια, αργίες και Σαββατοκύριακα”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

φωτο: Παναγιώτης Χατζηαποστόλου και Φίλιππος Χρίστου

 

 

Δειτε Επισης

Προανήγγειλε διυπουργική σύσκεψη για Εθνική Στρατηγική για ορεινές κοινότητες ο Ιωάννου
Αρχιεπίσκοπος: Χρέος της Εκκλησίας να διατηρήσει την πίστη και το αγωνιστικό φρόνημα στον λαό μας
Μ. Παναγιώτου: Η Κυβέρνηση εργάζεται για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Βάζει τέλος στις αντιδράσεις για την απόσυρση του AstraZeneca o Καραγιάννης-«Ένας θόρυβος για το τίποτα»
Παραμένουν ανεπιτήρητα εγκαταλελειμμένα υποστατικά σε βιομηχανικές-Στο τραπέζι οι κάμερες και σε Δήμους
Ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της σε ορεινή κοινότητα περιμένοντας το ασθενοφόρο
Υπ. Γεωργίας: Εξετάζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο φάκελος ροδοστάγματος Αγρού ως ΠΠΓΕ
Νέο Νομικό Πλαίσιο Ελέγχου Εγκαταστάσεων Υγρών Πετρελαιοειδών
Α. Μιχαηλίδου: Κατά 100% η εργοδότηση αποφοίτων ΜΙΕΕΚ την τελευταία διετία