Ζητά άνοιγμα των κομμωτηρίων που έκλεισαν λόγω μέτρων ο σύνδεσμος κομμωτών

Άνοιγμα των κομμωτηρίων στη Λεμεσό ζητά η Παγκύπρια Ομοσπονδία Κομμωτών και Κουρέων Ο Πρόεδρος Νάκης Παντελίδης, με επιστολή στον Υπουργό Υγείας, ζητά την άρση των περιορισμών για τον κλάδο.

Αυτούσια η επιστολή
Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή για να σας παραθέσουμε τις δικές μας απόψεις για τα έκτακτα μέτρα που πρέπει να παρθούν στην χώρα μας λόγο της πανδημίας. Θεωρούμε ότι ο κλάδος της κομμωτικής δεν εμπίπτει στις επιχειρήσεις υψηλού κίνδυνου για τουςπαρά κάτω λόγους:

1. Ως γνωστό, τα κομμωτήρια και κουρεία από ανέκαθεν τηρούσαν μέτρα προστασίας του κοινού αλλά και του προσωπικού του. Λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος οι απολυμάνσεις του χώρου όπως και η αποστείρωση των εργαλείων ήταν και είναι
επιβαλλόμενη.

2. Τα περισσότερα κομμωτήρια τηρούσαν ραντεβού και όσοι δεν το έπρατταν στο παρελθόν μετά την επαναλειτουργία μας τον Μάιο το πράττουν, όπως επίσης τηρείται και αρχεί οπελατών με όλα τα στοιχεία τους. Αυτό από μόνο του καθιστά πιο εύκολη την διαδικασία ιχνηλάτησης σε περίπτωση που θα χρειαστεί.

3. Βάση πρωτοκόλλου στα κομμωτήρια/ κουρεία ισχύει το 8 τ.μ ανά άτομο χωρίς να εξαιρείτε το προσωπικό. Πράγμα που σε συνδυασμό με την τήρηση των ραντεβού αποτρέπει τον συνωστισμό στον χώρο.

4. Για να παρέχουμε την υπηρεσία στον πελάτη, ως επί το πλείστων είμαστε πίσω από αυτόν, όποτε πελάτης και κομμωτής δεν είμαστε άμεσα κοντά στο πρόσωπο του. Στις περιπτώσεις που πρέπει να πάμε μπροστά από τον πελάτη παίρνονται επιπλέων προφυλάξεις.

Με βάση τα προαναφερθέντα και το γεγονός ότι τα κρούσματα που εντοπιστήκαν σε κομμωτήρια ήταν μηδαμινά σε σύγκριση με άλλους χώρους και το γεγονός ότι η ιχνηλάτηση αλλά και η συμμόρφωση των επαγγελματιών του του χώρου ήταν άμεση, σας ζητούμε την ΜΗ συμπερίληψη μας στις επιχειρήσεις υψηλού κίνδυνου.

Επίσης λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι την πρώτη φορά του lockdown υπήρχαν αρκετοί που παρανομούσαν παρέχοντας υπηρεσίες κατ’οίκον με κίνδυνο τη ανεξέλικτη διασπορά του ιού και εις βάρος της οικονομίας αφού έπαιρναν και τα επιδόματα που έδωσε το κράτος αλλά και υπερχρέωναν τις υπηρεσίες που παρείχαν. Εκτιμούμε ότι λόγω της κούρασης, της δύσκολης
οικονομικής αλλά και ψυχολογικής κατάστασης που υπάρχει το φαινόμενο αυτό σε ενδεχόμενο
κλείσιμο θα υπάρχει σε μεγαλύτερο βαθμό.

Τέλος θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την συμπαράσταση μας σε αυτό το δύσκολο έργο που
καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε. Ευελπιστούμε στην κατανόηση και την ανταπόκριση σας.
 

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια