Η ανευθυνότητα τινάζει στον αέρα τη δημόσια υγεία-Στο τραπέζι καθολικό lockdown

Η επιπολαιότητα, η ασυνειδησία και η απειθαρχία που επιδεικνύει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, οδήγησε την κατάσταση με την πανδημία εκτός ελέγχου. Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα, αφού ο εφιάλτης με τα αυξημένα κρούσματα τείνει να τινάξει στον αέρα το σύστημα υγείας, το οποίο δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρίσιμες αποφάσεις μετά τα αυξημένα κρούσματα-Συγκάλεσε σύσκεψη ο Αναστασιάδης
 
Παρά τα επιπρόσθετα μέτρα που λήφθηκαν στη Λεμεσό, αλλά και τα μέτρα που λήφθηκαν σε όλες τις επαρχίες αργότερα, η επιδημιολογική εικόνα φαίνεται να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο κι αυτό γιατί φαίνεται να παραβιάζονται τα πρωτόκολλα και να μην τηρούνται οι σχετικές οδηγίες των αρμοδίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού.
 
Μετά και τα 314 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, στο Προεδρικό χτύπησε καμπανάκι, με τον Νίκο Αναστασιάδη να συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη, με τον υπουργό Υγείας και την επιδημιολογική ομάδα, ώστε να αξιολογηθούν τα δεδομένα και να ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις. Το καθολικό lockdown ή το γενικό lockdown στη Λεμεσό, όπου και καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα, δεν πρέπει να θεωρείται απομακρυσμένο σενάριο. Αντιθέτως είναι κάτι που εξετάζεται και δεν αποκλείεται να τεθεί σε ισχύ, εάν τις επόμενες ημέρες τα κρούσματα συνεχίζουν να χτυπούν κόκκινο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Τα πράγματα στράβωσαν πάλι… Πάμε ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω»
 
Θεωρείται πάντως δεδομένο, ότι κάποιοι συνεχίζουν να παίζουν «κρυφτούλι» με τις Αρχές, χωρίς να τηρούν τα μέτρα και χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι η απειθαρχία φέρει καταστροφικές συνέπειες, τόσο στη δημόσια υγεία, όσο και στην οικονομία του τόπου. Επίσης, παρά τις δραματικές εκκλήσεις για να επιδειχθεί ατομική ευθύνη και να μειώσει ο καθένας τις επαφές του, εντούτοις οι πολίτες δεν φαίνεται να τις λαμβάνουν υπόψη, με αποτέλεσμα η Ομάδα Ιχνηλάτησης να μην προλαβαίνει να εντοπίσει άμεσα όλες τις επαφές, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και τις πενήντα.
 
Την ίδια ώρα, η πληρότητα στο Νοσοκομείο Αναφοράς βρίσκεται στο 60% και οι εισαγωγές, με βάση τα αυξημένα κρούσματα, αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκέψεις ακόμα και για γενικό lockdown σε Λεμεσό-«Τελική λύση, κίνηση απελπισίας»

Δειτε Επισης

Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας