ΒΙΝΤΕΟ: Έντονες βροχοπτώσεις και σφοδροί άνεμοι-Βλάβες στην ηλεκτροδότηση

Έντονες βροχοπτώσεις πλήττουν αρκετές περιοχές της Κύπρου, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
 
Συγκεκριμένα, βροχοπτώσεις πλήττουν την Λευκωσία και την ευρύτερη επαρχία, όπως επίσης και την ημιορεινή Λεμεσό.
Σε ότι αφορά στη Λάρνακα, οι έντονες βροχοπτώσεις συνδυάζονται με σφοδρούς ανέμους.
Από την κακοκαιρία, επηρεάστηκε η ηλεκτροδότηση τόσο στη Λευκωσία, όσο και στη Λεμεσό, με τη βλάβη στη Λευκωσία να είναι πιο σοβαρή.
 
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, συνεργεία της ΑΗΚ βρίσκονται και σε εγρήγορση για επιδιόρθωση των βλαβών.
Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει σήμερα την περιοχή, ενώ ασταθής αέρια μάζα αναμένεται από την Παρασκευή και μετά.
 
Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε περιοχή καταιγίδας δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ. Σε καταιγίδα ο άνεμος δυνατό να μεταβάλλεται και να ενισχύεται στα 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα δυτικά παράλια ταραγμένη.
Απόψε, αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί, με τα φαινόμενα να γίνονται μεμονωμένα και να περιορίζονται στα βορειοανατολικά ή και στα ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά τοπικά θα πνέουν μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια αλλά θα είναι ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και νωρίς το πρωί και το μεσημέρι δεν αποκλείεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα βορειοανατολικά ή και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά σε υπήνεμες περιοχές ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, η οποία κυρίως από το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται να δώσει κατά διαστήματα σποραδικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες.
 
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το Σάββατο, αναμένεται μικρή πτώση αλλά την Κυριακή αναμένεται άνοδος, για να κυμανθεί και πάλι λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
 
*ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ