«Στόχος των νέων μέτρων είναι να περιοριστεί η διασπορά σε Λεμεσό και Πάφο»

Επιπρόσθετα μέτρα σε Λεμεσό και Πάφο, θα αποφασίσει μεταξύ άλλων σήμερα το Υπουργικό όπως δήλωσε ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και Παθολόγος με εξειδίκευση στον Έλεγχο Λοιμώξεων Δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης, ο οποίος συμμετείχε την περασμένη Δευτέρα με άλλους επιδημιολόγους σε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για εισηγήσεις για τα μέτρα που θα επιβληθούν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: H ώρα των αποφάσεων-«Κλειδώνει» μέτρα το Υπουργικό, απόψε οι ανακοινώσεις

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ μερικά από τα μέτρα που ισχύουν για Λεμεσό και Πάφο θα επεκταθούν και σε άλλες επαρχίες ενώ σε Λεμεσό και Πάφο θα επιβληθούν επιπρόσθετα λόγω της ανησυχητικής κατάστασης που καταγράφεται σε αυτές τις περιοχές.
 
Ο Καθηγητής Τσιούτης είπε ότι «όντως βλέπουμε πρόβλημα στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου και ο φόβος μας είναι να μην επεκταθεί το πρόβλημα που υπάρχει και στις άλλες επαρχίες της Κύπρου. Επομένως ο στόχος των νέων μέτρων είναι να περιοριστεί περαιτέρω η διασπορά στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου και από την άλλη να περιοριστούν και οι πιθανότητες διασποράς σε άλλες επαρχίες».
 
Ερωτηθείς ανέφερε ότι «υπάρχει πιθανότητα κάποια από τα μέτρα που ισχύουν στην Λεμεσό και Πάφο να επεκταθούν και στις άλλες επαρχίες».
 
Τόνισε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην Λεμεσό και Πάφο, οπότε τα μέτρα θα είναι αυξημένου βαθμού σε σχέση με τις άλλες επαρχίες.
 
Ο άλλος άξονας, συνέχισε, είναι η προστασία των ευπαθών που εργάζονται και θα δοθεί η διευκόλυνση στο να κυκλοφορούν έξω και να κάνουν τα απαραίτητα. «Η πρόταση μας, είναι στους χώρους εργασίας να διευκολυνθούν οι ευπαθείς. Όσοι χώροι εργασίας εφαρμόζουν την τηλεργασία από το σπίτι να συνεχίσουν να την εφαρμόζουν και να δώσουν και μια προτεραιότητα στους ευπαθείς εργαζόμενους τους» είπε.
 
Άλλη πρόταση, σημείωσε, είναι να γίνει ένας έλεγχος και αναθεώρηση των πρωτοκόλλων όσον αφορά τους οίκους ευγηρίας ώστε να προστατευθούν οι ηλικιωμένοι.
 
Είπε ακόμη ότι «θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν κάποια μέτρα στην Λεμεσό και Πάφο ούτως ώστε να μην μεταδοθεί ανεξέλεγκτα ο ιός και στις άλλες επαρχίες, μέτρα πρόληψης της διασποράς στις υπόλοιπες επαρχίες και έμφαση στην προστασία των ευπαθών και ηλικιωμένων». Πρόσθεσε πως «θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα και στοχευμένες συστάσεις».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»