Ακυρώθηκε η εκδρομή των μαθητών στην Κακοπετριά, αναμένουν τις αποφάσεις της Κυβέρνησης

Ακυρώθηκε τελικά η εξωσχολική μαθητική εκδρομή στην Κακοπετριά, που ήταν προγραμματισμένη από 500 μαθητές, για αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους αρμόδιους φορείς να αναμένουν τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση και μετά να πάρουν τελικές αποφάσεις για το … για τις υπόλοιπες εκδρομές παρόμοιας φύσης.   

Όπως ανέφερε στον REPORTER o πρόεδρος της ΠΣΕΜ Δημήτρης Παλατός, μετά από σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κακοπετριάς, εκπρόσωποι των ξενοδόχων που δραστηριοποιούνται στο χωριό και μαθητές αποφασίστηκε όπως ακυρωθούν οι κρατήσεις που ήταν προγραμματισμένες για αυτό το Σαββατοκύριακο, ώστε να ακούσουν και να μελετήσουν τα μέτρα που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση και στη συνέχεα να δουν πως μπορούν να κινηθούν το επόμενο διάστημα.
 
Ο εκπρόσωπος των μαθητών ξεκαθάρισε πως η απόφαση για ακύρωση των εκδρομών αφορά μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κοινοτάρχης Ιωάννης Ιακωβίδης απευθύνει έκκληση να μην πραγματοποιηθούν οι εκδρομές, αφού υπάρχουν φόβοι για διασπορά του ιού.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι η φετινή χρονιά είναι διαφορετική. Φέτος δεν θέλουμε να έρθουν οι μαθητές εδώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τους θέλουμε άλλες χρονιές. Φέτος, όμως πρέπει να προστατεύσουμε τους κατοίκους μας». 
 
Ο κ. Ιακωβίδης κάλεσε μάλιστα τα αρμόδια Υπουργεία να προβούν σε διάφορες ενέργειες, ώστε να απαγορεύουν τις φετινές εκδρομές, ενώ ο ίδιος έχει αποστείλει επιστολή προς διάφορα Υπουργεία και αναμένει απάντηση. 
 
«Αν υπάρξουν κρούσματα ανάμεσα στους μαθητές, θα μεταφερθεί ο ιός και στα σχολεία, με αποτέλεσμα να κλείσουν. Θα μεταφερθεί στις πόλεις τους, στα σπίτια τους. Πρέπει να σταματήσουν άμεσα αυτές οι εκδρομές. Έχω δεχθεί και τηλεφωνήματα από τους γονείς να μην τους δεχτούμε, αλλά θα πρέπει και οι ίδιοι να μην τους επιτρέψουν να έρθουν. Εμείς δεν τους δεχόμαστε, αλλά αν κλείσουν δωμάτια, πώς να πείσουμε τους ξενοδόχους να μην τους δεχτούν;». 
 
Εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας είχε απευθύνει έκκληση προς τους γονείς να συμβουλεύσουν τα παιδιά και να επιδιώξουν να μην πραγματοποιηθούν τέτοιες εκδρομές, ενώ σε επικοινωνία που είχε με την υπουργό Δικαιοσύνης, ενημερώθηκε ότι η Αστυνομία θα μεριμνήσει να ασκήσει έλεγχο αυτή την περίοδο σε κάποια ορεινά θέρετρα, όπου συνηθίζουν να συγκεντρώνονται παιδιά των σχολείων.

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες