Ψάχνουν πτήσεις να επιστρέψουν πριν το lockdown οι φοιτητές από την Αγγλία

Τρέχουν να προλάβουν πτήσεις οι Κύπριοι φοιτητές που βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να έρθουν στην Κύπρο πριν την επιβολή του γενικού lockdown την ερχόμενη Πέμπτη.
 
Αρκετοί είναι οι φοιτητές που ήδη έχουν προβεί σε διάφορες ενέργειες, ώστε να καταφέρουν να επιστρέψουν στην Κύπρο, με την ΕΦΕΚ Ηνωμένου Βασιλείου να δέχεται συνεχώς τηλεφωνήματα. Όπως ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης, Γιώργος Ανδρέου, τα τηλεφωνήματα αυξήθηκαν μετά τις ανακοινώσεις Τζόνσον για επιβολή γενικού lockdown στη χώρα.  
 
«Αρκετοί επέλεξαν και επιλέγουν να επιστρέψουν στην Κύπρο πριν τις 5 Νοεμβρίου που έχει αποφασιστεί να ξεκινήσει το lockdown, αφού και να επιτρέπονται οι πτήσεις μέσα στο lockdown, πιθανόν να μην υπάρχουν τόσες πολλές πτήσεις, όπως τώρα».
 
Ο κ. Ανδρέου, αναφερόμενος στην επιλογή που έχουν οι φοιτητές να παρακολουθούν τα μαθήματα από την Κύπρο, αφού τα πλείστα διεξάγονται διαδικτυακά, υπέδειξε πως είναι κάτι που συζητούν με τους φοιτητές, ωστόσο ως Φοιτητική Ένωση δεν μπορούν να λάβουν μία ξεκάθαρη θέση και να πουν στους υπόλοιπους να μείνουν στην Αγγλία ή να φύγουν.
 
«Υπάρχουν φοιτητές που πιθανόν να φοβούνται να παραμείνουν μόνοι τους σε ένα lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτοί είναι περισσότερο πρωτοετείς, που δεν το έχουν ξαναζήσει. Αυτό που τους λέμε εμείς είναι να μετρήσουν την κατάσταση, να δουν τα μαθήματά τους και είναι εφικτό να πάνε στην Κύπρο και να συνεχίσουν τα μαθήματα, επειδή η ακαδημαϊκή χρονιά συνεχίζει κανονικά. Έστω και να κάποιοι φοιτητές έχουν μαθήματα που απαιτεί φυσική παρουσία, καλό είναι να μιλήσουν με τα πανεπιστήμιά τους και ποιες είναι οι προθέσεις τους. Θα τα μεταφέρουν κι εκείνα, θα τα αναβάλουν; Θα δούνε τι τους πουν και θα λάβουν αποφάσεις αναλόγως. Κάποιος μπορεί να αντέξει ένα lockdown εδώ, που οι περισσότεροι το έχουμε ήδη ζήσει, κάποιος μπορεί να πει ότι είναι καλύτερο να επιστρέψει πίσω και να είναι με την οικογένειά του. Γι’ αυτό δεν έχουμε λάβει ξεκάθαρη θέση. Σε γενικές γραμμές είναι εφικτό και να μείνουν και να φύγουν».
 
Ωστόσο, παρά την έξαρση του κορωνοϊού στην χώρα, οι πρωτοετείς δεν πτοήθηκαν, με τον αριθμό τους να είναι στα ίδια επίπεδα, αν όχι περισσότερα από άλλες χρονιές.
 
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε από τα πανεπιστήμια, θεωρούμε ότι είναι αυξημένος ο αριθμός των πρωτοετών, λόγω του ότι και η τελευταία χρονιά με τα συγκεκριμένα δίδακτρα. Οι περισσότεροι πρωτοετείς ήρθαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να κάνουν το πρώτο τους εξάμηνο. Μειωμένος ήταν ο αριθμός των δευτεροετών και τριτοετών που ήδη τα έζησαν αυτά, τα μαθήματά τους ήταν διαδικτυακά και αποφάσισαν να μείνουν Κύπρο».
 
Θετικοί στον κορωνοϊό και Κύπριοι φοιτητές
Σε μία χώρα που η πανδημία θερίζει και καθημερινά σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, όσον αφορά στα κρούσματα, δεν ήταν δυνατό να μην εντοπιστεί κρούσμα ανάμεσα και στους Κύπριους φοιτητές.
 
«Ναι είχαμε κρούσματα. Ήταν κυρίως σε φοιτητές που μένουν σε περιοχές που υπάρχουν αυξημένα κρούσματα, δηλαδή στις περιοχές της βόρειας Αγγλίας. Οι πλείστοι ήταν ασυμπτωματικοί και αυτοί που παρουσίασαν συμπτώματα, το αντιμετωπίσαμε αναλόγως και ξεπεράστηκε το πρόβλημα».

Δειτε Επισης

Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή