Αναπροσαρμοσμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων για 60χρονα της Δημοκρατίας λόγω πανδημίας

Αναπροσαρμοσμένο επετειακό πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 60 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας, λόγω της πανδημίας και των προστατευτικών υγειονομικών μέτρων, ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Μιλώντας σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Προδρόμου είπε ότι γιορτάζουμε φέτος τα 60 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας και τιμούμε τον εθνικοαπλευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ που είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση της ελευθερίας μας το 1960 όπως και τους άλλους αγώνες του λαού μας, όπως είπε, «και την αντίσταση απέναντι σε απειλές που αντιμετώπισε η Κυπριακή Δημοκρατία είτε με την πραξικοπηματική εκτροπή είτε με τη μόνιμη επίθεση της Τουρκίας από το 1960-63 και μετά με την βάρβαρη επιδρομή του 1974 όπως και με τη μόνιμη υπόσκαψη έκτοτε».
 
«Φέτος κλείνουν τα 60 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας και είχαμε σχεδιάσει ένα σύνολο από εκδηλώσεις για να τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν για την κατάκτηση και την διατήρηση της ελευθερίας μας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «οι έκτακτες περιστάσεις και η συγκροτημένη προσπάθεια και τα μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία μας έχουν οδηγήσει να αναπροσαρμόσουμε τις επετειακές εκδηλώσεις που σχεδιάσαμε».
 
Σημείωσε ότι δεν έγινε κατορθωτό να γίνει η καθιερωμένη επετειακή εκδήλωση την 1η Οκτωβρίου λόγω της επιβεβλημένης απουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που εξέταζε την έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας
 
Επιπλέον, ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι εκτός από την επετειακή συναυλία που έγινε στις 2 Οκτωβρίου από την Συμφωνική Ορχήστρα, διοργανώνεται στις 5 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο όπου φιλοξενείται σήμερα η Βουλή των Αντιπροσώπων, έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα 60 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Ανέφερε επίσης ότι θα διοργανωθεί μια ανάλογη έκθεση φωτογραφίας στους μεγάλους δήμους όλων των επαρχιών, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει κυκλοφορίας ειδικής σειράς γραμματοσήμων με θέμα τα 60 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Επίσης, ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα προκηρυχθεί εντός των ημερών αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανέγερση αναθηματικής στήλης προς τιμή όλων των αγώνων για την ελευθερία σε χώρο στην περιοχή της πρώην Αρχιγραμματείας.
 
Τέλος, ο κ. Προδρόμου είπε ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων το Υπουργείο Παιδείας έχει καλέσει τα παιδιά να συμμετάσχουν εθελοντικά σε ένα διαγωνισμό συγγραφής δοκιμίου, ενώ διοργανώνονται και άλλες εκδηλώσεις λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας και των προστατευτικών υγειονομικών μέτρων.  
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»
Καταβολή επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας σε μητέρα ζητά η Λοττίδη-Απέρριπταν αιτήσεις της για 2,5 χρόνια
Μείωση βροχόπτωσης δείχνει η τάση για Κύπρο-Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής