Ανακοινώθηκαν 113 κρούσματα, άλλα 12 σε σχολεία

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 3,122 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 113 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Αναλυτικά, τα σημερινά κρούσματα προέκυψαν ως ακολούθως:

  • Από 530 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 35 κρούσματα.
  • Από 1,062 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 49 κρούσματα.
  • Από 132 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 13 κρούσματα.
  • Από 689 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.
  • Από 329 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 12 εργαστηριακές εξετάσεις.

Αυξάνονται ανησυχητικά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, παρατηρείται σημαντική αύξηση στον αριθμό των νοσηλευόμενων (38 σήμερα ενώ ήταν 19 την περασμένη βδομάδα) και ιδιαίτερα όσων χρειάζονται υπηρεσίες αυξημένης φροντίδας και εντατικής θεραπείας. Ενώ μια βδομάδα πριν οι νοσηλευόμενοι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου αναφοράς ήταν τρεις, σήμερα έχουμε πέντε, ενώ από τη Δευτέρα διπλασιάστηκαν τα άτομα που νοσηλεύονται διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Επίσης 29 άτομα βρίσκονται σε νοσηλεία σε θάλαμο COVID (21 στην Αμμόχωστο και 8 στην Λευκωσία), αριθμός που επίσης έχει καταγράψει μεγάλη αύξηση τις τελευταίες μέρες.
 
Σημειώνεται επίσης, πως η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων έφερε και επικίνδυνη αύξηση των ατόμων που χρήζουν νοσηλείας, με κίνδυνο αυτό να φέρει και θανάτους. Για αυτό, απευθύνεται έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων και τον οδηγιών προφύλαξης από τον κάθε έναν ξεχωριστά. Η ευθύνη είναι στα χέρια όλων μας και συλλογικά πρέπει να προστατεύσουμε τις ευάλωτες ομάδες και τους ηλικιωμένους.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν 380 εργαστηριακές εξετάσεις από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 3,930.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 26 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τέσσερις ασθενείς, ενώ άλλα οκτώ άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας