Οι «στημένοι» ασθενείς, οι σεκιουριτάδες της πίστας και το τραγικό ενδεχόμενο

Όσο περνούν οι μέρες και αυξάνονται τα «δήθεν» κρούσματα, τόσο αυξάνονται και οι «ηθοποιοί», που υποδύονται τους ασθενείς στα νοσηλευτήρια και ειδικά στην Κεντρική σκηνή του Αναφοράς, στο Παραλίμνι.
 
Όσο μας λεν ότι ο «κοροδοϊός» διασπείρεται σε ανεξέλεγκτους ρυθμούς, τόσο μεγαλώνει και η παγκόσμια συνωμοσία, που έχει ως στόχο να ξεγελάσει τους κατοίκους της Κύπρου. Μέχρι και το Λιχτενστάιν μπήκε στο κόλπο…

Ο εγκέφαλος της παγκόσμιας διασποράς, εκτιμάται πως είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας μας, που άρχισαν να στήνουν ακόμη και ψεύτικες κηδείες για να πείσουν για την ύπαρξη του «κοροδοϊού». Κι αν νομίζετε ότι αυτό το βγάλαμε από το νου μας, κάνετε λάθος… Ιδού το μήνυμα που έλαβε ο REPORTER από εξοργισμένο αρνητή, όταν ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, 94 κρούσματα.


Φυσικά ουδείς μπορεί να ξεγελάσει, όλους τους κατοίκους αυτού του νησιού, που έχουν ήδη βρει τα «παραθυράκια» και σπάζουν μέτρα και καραντίνες, επιστρατεύοντας τους πιο ευφάνταστους τρόπους. Ακολουθούν πραγματικές ιστορίες, μέσα από καταγγελίες πολιτών, που μάζεψε και διασταύρωσε ο REPORTER.

Κάποιοι νεόνυμφοι προσλαμβάνουν σεκιουριτάδες, που στέκονται έξω από αίθουσες δεξιώσεων και ρίχνουν σύρμα όταν δουν Αστυνομία, για να κάτσουν όσοι χορεύουν σε πίστα (έγινε προ ημερών, σε τουλάχιστον δύο γάμους στη Λευκωσία).

Kάποιοι άλλοι, εφαρμόζουν την ίδια πρακτική σε νυκτερινά κέντρα σε όλες τις πόλεις. Υπάρχει άτομο στην πόρτα, που η μοναδική του δουλειά είναι να ειδοποιεί όταν έρθουν αστυνομικοί, για να κατεβεί ο κόσμος από την πίστα.

Τέλος, υπάρχουν και οι λάτρεις των πάρτι, που φεύγουν κυρίως από τη Λεμεσό και μεταβαίνουν είτε στη Λευκωσία, είτε στη Λάρνακα για να κάνουν γενέθλια των παιδιών τους ή μεγάλα τραπέζια σε φίλους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κουραστήκαμε και έχουμε μπουχτίσει να ακούμε μόνο για την πανδημία, με όλη μας τη ζωή να περιτριγυρίζεται πλέον, γύρω από αυτήν. Δεν μπορεί να αμφισβητήσει ουδείς, επίσης, πως οι κάτοικοι της Κύπρου, όπως και των πλείστων χωρών ανά το παγκόσμιο, έχουν υποστεί πρωτοφανείς και άδικους περιορισμούς, στις ατομικές τους ελευθερίες. Γεγονός, αποτελεί ακόμα και το ότι πιο πολύ από τον ιό, κινδυνεύουν οι ευπαθείς ομάδες, στις οποίες ανήκουν δεκάδες χιλιάδες συμπολιτών μας.

Δεν πρέπει να φεύγει στιγμή από το μυαλό μας όμως, το ενδεχόμενο, μίας άλλης, ακόμη μεγαλύτερης αδικίας. Φανταστείτε την αγαπημένη σας γιαγιά ή την μητέρα σας, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και άρα έχουν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, πολλαπλάσιες πιθανότητες να νοσηλευτούν ή ακόμα να χάσουν τη ζωή τους από την COVID-19.

Είναι άτομα που πρόσφεραν πολλά στην κοινωνία έτσι; Έκαναν παιδιά και εγγόνια, πλήρωναν τους φόρους τους και εκπλήρωσαν με το παραπάνω το καθήκον τους. Σκεφτείτε τώρα το ενδεχόμενο να πεθαίνουν μόνες, χωρίς εμάς δίπλα να τους κρατάμε το χέρι, μετρώντας τις τελευταίες τους ανάσες, κι αυτό όχι επειδή επήλθε το πλήρωμα του χρόνου.

Δεν είναι ακόμη πιο μεγάλη αδικία αυτό; Δεν θα είναι άδικο, ακόμα κι εάν φαντάζει ακραίο ενδεχόμενο τη δεδομένη στιγμή, να πιεστεί το σύστημα Υγείας της χώρας μας τόσο, ώστε οι γιατροί να καλούνται να επιλέξουν σε ποιον να χορηγήσουν οξυγόνο; Αυτό δεν είναι σενάριο επί χάρτου, ήταν η εφιαλτική πραγματικότητα, πριν από λίγους μήνες στην, όχι και τόσο μακρινή μας, Ιταλία…

Πιο κάτω παρατίθεται ο πίνακας με τους θανάτους των συνανθρώπων μας που χάθηκαν με ή από την covid-19, από την αρχή της πανδημίας, όπως δημοσιεύτηκε στην τελευταία Εθνική Αναφορά για την πορεία του κορωνοϊού στις 20 Οκτωβρίου. Πίσω από αυτούς τους αριθμούς, υπάρχουν άνθρωποι και συγγενείς, που θρηνούν όχι μόνο για τον θάνατο των οικείων τους, αλλά και για τον τρόπο που αυτός επήλθε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία