Τα σεμινάρια για γονείς που τους βοηθούν να αντιμετωπίζουν κρίσεις

Σε γονείς, που νιώθουν πιεσμένοι, αγχωμένοι και δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν την κατάσταση με την πανδημία, απευθύνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια, που έχουν στόχο να τους βοηθήσουν να επικοινωνούν καλύτερα με τα παιδιά τους.
 
Όπως ανέφερε στον REPORTER η σχολική ψυχολόγος, Στέλλα Σταύρου, αυτά τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Νοέμβριο, σε Λεμεσό και Λευκωσία και μέσω βιωματικών εργαστηρίων, θα τους δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες για να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο με την πανδημία.
 
«Αυτά τα σεμινάρια είναι από το πρόγραμμα recover επιχορήγηση από τον οργανισμό Νεολαίας και είναι για αυτή την περίοδο του κορωνοϊού. Θα έχει βιωματικές δραστηριότητες και θα χωρίζουμε τους γονείς σε ομάδες, με στόχο να μπορούν να κερδίσουν σε πρακτικό επίπεδο δεξιότητες, θα γίνει συζήτηση να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, πως το βιώνουν, ποια συναισθήματα προέκυψαν από αυτές τις αλλαγές».
 
Τα αιτήματα που δέχονται από γονείς τους οδήγησε να δημιουργήσουν αυτά τα σεμινάρια, αφού είναι για όλους μία κατάσταση πρωτόγνωρη.
 
«Το στρες  είναι μεγαλύτερο καθημερινά για όλους και γι’ αυτό αποφασίσαμε να στοχεύσουμε στους γονείς, που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Αυτό που ακούμε από τους γονείς πιο συχνά είναι “τι θα κάνω, πώς θα το διαχειριστώ ;”, “αν εμφανιστεί κρούσμα στο σχολείο, πώς θα το πούμε στα παιδιά”. Γενικά υπάρχει αυτό το άγχος ανάμεσα στους γονείς. Κάποιοι δεν ήξεραν πώς να πουν στα παιδιά τι είναι ο κορωνοϊός και θα προσπαθήσουμε να τους εξηγήσουμε πως λέμε στα παιδιά κάποια πράγματα. Θα τους εξηγήσουμε πώς πρέπει να μιλούν στα παιδιά».
 
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις 12, 19 και 26 Νοεμβρίου σε Λεμεσό και Λευκωσία και η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αφού σε κάθε συνάντηση θα έχουν μόνο συγκεκριμένο αριθμό γονέων, ενώ σε περίπτωση lockdown υπάρχει σχέδιο Β, τα σεμινάρια να γίνουν διαδικτυακά.

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ