Φεύγουν πυροβολώντας... Τατάρ Τ/κ μέλη της Επιτροπής για την Ισότητα των Φύλων

Τα πέντε μέλη της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Ισότητα των Φύλων, οι: Μινέ Γιουτζέλ (συμπρόεδρος), Ομούρ Γιλμάζ, Ντεριά Μπεγιατλί, Ουμούτ Μποζκούρτ και Μινέ Ατλί, που είχαν διοριστεί από τον Μουσταφά Ακιντζί, ανακοίνωσαν ομαδικώς την παραίτησή τους, κάνοντας λόγο για «εκλογές» - πλήγμα στη δημοκρατία και τη βούληση των Τ/κ.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ομαδική επιστολή παραίτησης που υπογράφουν και οι πέντε κυρίες, σημειώνουν ότι εδώ και πέντε χρόνια εργάστηκαν τόσο για τα ζητήματα ισότητας όσο και για την ειρήνη. Ο αγώνας ενάντια στη βία και τον διαχωρισμό, που βασίζεται στο κοινωνικό φύλο, είναι ένα αναπόσπαστο στοιχείο οικοδόμησης της εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινοτήτων και μια αναγκαιότητα που βασίζεται στο ψήφισμα 1325 του ΣΑ του ΟΗΕ, προστίθεται. Σε αυτή τη βάση, αναφέρεται, εργάστηκαν για να συμβάλλουν στο πλαίσιο της Επιτροπής, από τη μια στη διαπραγματευτική διαδικασία μεταξύ των δύο ηγετών και από την άλλη για τη διεύρυνση της κουλτούρας ειρήνης και δημοκρατίας σε κοινοτικό επίπεδο.
 
Στις τελευταίες «προεδρικές εκλογές» , τι κρίμα – όπως αναφέρεται – «είδαμε παρεμβάσεις στη βούληση των Τ/κ και η δημοκρατία και το αίσθημα δικαιοσύνης της κοινωνίας υπέστησαν σοβαρό πλήγμα». Υπό αυτές τις συνθήκες, όπου η βούληση της τ/κ κοινότητας έχει ξεκάθαρα αφαιρεθεί, δεν υπάρχει λόγος να εργαστούμε στην Τεχνική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων που θα εκπροσωπεί τον νέο «πρόεδρο», σημειώνουν τα παραιτηθέντα μέλη.
 
Δηλώνουν ωστόσο ότι, όπως έπρατταν και πριν το 2015 που διορίστηκαν σε αυτή την Επιτροπή, έτσι και τώρα, θα συνεχίσουν να εργάζονται στο "βορρά της Κύπρου" για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα και τη δημοκρατία, για μια δίκαιη και μόνιμη ειρήνη στην Κύπρο.
 
Σημειώνεται ότι χθες έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκαν ομαδικώς και οι Τ/κ, μέλη της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό. Την παραίτησή του υπέβαλλε από το «ανώτατο δικαστικό συμβούλιο» και ο Τσιετίν Βεζίρογλου, που επίσης είχε διοριστεί από τον Μουσταφά Ακιντζί.
 
Η Γενί Ντουζέν έχει κύριο θέμα σήμερα την παραίτησή του την οποία θεωρεί «με νόημα», αφού στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Βεζίρογλου κάνει αναφορά σε «αντιδημοκρατικές και καταπιεστικές παρεμβάσεις» στις «εκλογές».
 
«Θεωρώ αναξιοπρέπεια να εκπροσωπώ στο ανώτατο δικαστικό συμβούλιο το αξίωμα της προεδρίας που αποκτήθηκε με τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθόδους», πρόσθεσε λέγοντας ότι η τάξη πραγμάτων της καταπίεσης και του φόβου που εγκαθίδρυσε η κυβέρνηση ΑΚΡ – ΜΗΡ στην Τουρκία μεταφέρεται στο ψευδοκράτος μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους. 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα