Κανονικά η διεξαγωγή των κυβερνητικών εξετάσεων, δεν τίθεται θέμα αναβολής

Στις σχολικές τάξεις σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, προσέρχονται το ερχόμενο Σάββατο χιλιάδες υποψήφιοι, που θα διεκδικήσουν θέσεις εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία, των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την κλίμακα Α8 του κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν το πανεπιστημιακό δίπλωμα. 
 
Την ίδια ώρα που ο κορωνοϊός βρίσκεται σε έξαρση και τα νούμερα κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες χτυπάνε... κόκκινο, η εξεταστική υπηρεσία καθησυχάζει το κοινό, αφού είναι πεπεισμένη ότι η γενική εικόνα βρίσκεται υπό έλεγχο. 
 
«Όπως έγινε και με τις προεισαγωγικές εξετάσεις στα σχολεία, έτσι και τώρα θα διεξαχθούν οι κυβερνητικές, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και της διασποράς. Δεν τίθεται κανένα θέμα αναβολής των κυβερνητικών», διαβεβαίωσε ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης, σε δηλώσεις που παραχώρησε στον REPORTER. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Χανδριώτης, στα σχολεία διαμοιράστηκαν συνολικά 3.787 υποψήφιοι για την εξέταση της Α7 κλίμακας, ενώ για την εξέταση της Α8 κλίμακας που θα διεξαχθεί σε δυο βδομάδες, είναι συνολικά 5.005, οι υποψήφιοι. 
 
Ένα μεγάλο αγκάθι ωστόσο στην παρούσα φάση, είναι η εμφάνιση κρουσμάτων επίσης και στα σχολεία σε όλες τις επαρχίες, κάτι που φέρει ιδιαίτερο πονοκέφαλο στους αρμόδιους. Κληθείς να σχολιάσει την περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα κορωνοϊού σε κάποιο σχολείο την προηγούμενη ημέρα των εξετάσεων, ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εξετάσεων, υπογράμμισε πώς «ούτως ή αλλιώς, οι σχολικές μονάδες και αίθουσες θα απολυμανθούν λεπτομερώς, προτού εισέλθουν οι υποψήφιοι για να παρακαθίσουν την εξέταση. Δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί ο κορωνοϊός, αφού θεωρούμε ότι και οι υποψήφιοι έχουν εις γνώση της κατάστασης και θα έρθουν με τις απαραίτητες μάσκες και θα τηρούν τις αποστάσεις». 
 
Μάλιστα, όπως επεξήγησε ο κ. Χανδριώτης, δεν πρόκειται να υπάρξει συνωστισμός σε κανένα σχολείο, καθώς οι υποψήφιοι έχουν διαμοιραστεί αναλόγως με τον τόπο διαμονής τους. Έτσι, πρόσθεσε, «δεν εμπνέει καμία ανησυχία αφού ακόμη και σε κάθε αίθουσα θα υπάρχουν το μάξιμουμ δώδεκα υποψήφιοι με ένα επιτηρητή». 
 
Υπενθυμίζεται, ότι η γραπτή εξέταση θα είναι εξέταση ικανοτήτων, αποτελούμενη από τρία θέματα, διάρκειας 40 λεπτών το καθένα. Κάθε θέμα της εξέτασης αξιολογεί μια από τις εξής τρεις ικανότητες, ως ακολούθως: 1.Αριθμητική Ικανότητα, 2: Αφαιρετική Ικανότητα, 3: Λεκτική Ικανότητα.

Επιτυχών στη γραπτή εξέταση, θα είναι όποιος συγκεντρώσει συνολική γενική βαθμολογία 50% τουλάχιστον κατά μέσο όσο και στο καθένα από τα θέματα που περιλαμβάνονται στην εξέταση 40% τουλάχιστον. Οι βαθμολογίες των επιτυχόντων θα υπόκεινται σε περαιτέρω στατιστική επεξεργασία και η τελική βαθμολογία που θα δοθεί από την Υπηρεσία Εξετάσεων θα είναι σε τρία δεκαδικά.

Η βαθμολόγηση των γραπτών επίσης, γίνεται από βαθμολογητές που ορίζει η Υπηρεσία Εξετάσεων με βάση τους ίδιους κανόνες που εφαρμόζονται για βαθμολόγηση των γραπτών εξετάσεων για τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Κύπρου και Ελλάδας.

Δειτε Επισης

Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ