Δωρεάν διαδρομές προς και από το ΓΝ Πάφου άρχισε το ηλεκτρικό λεωφορείο του Δήμου

Μια ακόμα "κοινωνική διαδρομή" προσφέρει το ηλεκτρικό λεωφορείου του Δήμου Πάφου στο πλαίσιο της κοινωνικής  προσφοράς προς τους δημότες και ιδιαίτερα προς τους ηλικιωμένους. Συγκεκριμένα, το ηλεκτρικό λεωφορείο θα εκτελεί δωρεάν διαδρομή από και προς το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, του Δήμου Πάφου, η διαδρομή προς το Νοσοκομείο ξεκινά στις 8.30 π.μ., από τον χώρο στάθμευσης των Οθωμανικών Λουτρών – Χαμάμ και θα διεξάγεται τρεις φορές την ημέρα, Δευτέρα με Παρασκευή ως ακολούθως:
 
Στις 8.30π.μ. Αναχώρηση από Οθωμανικά Λουτρά, 9.00π.μ. Αναχώρηση από Γενικό Νοσοκομείο Πάφου,10.45π.μ. Αναχώρηση από Οθωμανικά Λουτρά, 11.15π.μ. Αναχώρηση από Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και 12.30μ.μ.  Αναχώρηση από Γενικό Νοσοκομείο Πάφου 
 
Οι πράσινες’ κυκλικές διαδρομές, προστίθεται στην ανακοίνωση, στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης και στην Κάτω Πάφο εξακολουθούν να διεξάγονται κανονικά.

Ο κύκλος των διαδρομών στο εμπορικό κέντρο ξεκινά στις 9.30 π.μ και ολοκληρώνεται στις 12.00, καθημερινά από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή. 

Η κάθε διαδρομή διαρκεί 30 λεπτά περίπου με χρόνο αναμονής 3 λεπτών σε κάθε στάση. Το κοινό μπορεί να επιβιβάζεται και να αποβιβάζεται από το λεωφορείο στις ακόλουθες στάσεις: Στάση 1: Πολυχώρος “Aττικόν”, Στάση 2: Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου,Στάση 3: Πλατεία Μάρκου Δράκου και Στάση 4: Πλατεία Διοικητηρίου 

Ο κύκλος των διαδρομών στην Κάτω Πάφο διαρκεί 20 λεπτά περίπου με χρόνο αναμονής 3 λεπτών σε κάθε στάση. Οι διαδρομές, συνεχίζει η ανακοίνωση,  ξεκινούν στις 16.30 και ολοκληρώνονται στις 19.00, καθημερινά από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή. Οι στάσεις όπου επιβιβάζονται και αποβιβάζονται οι επιβάτες είναι: Στάση 1: Παναγία Χρυσοπολίτισσα, στάση 2: Εκκλησάκι Αγίου Αντωνίου, στάση 3: Δημοτικά Μπάνια  και στάση 4: Λεωφόρος Αποστόλου Παύλου (μπροστά από ταβέρνα "Χοντρός")

Το όχημα είναι συνολικής χωρητικότητας 20 ατόμων με πρόνοιες για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Πρόκειται για το πρώτο στην Κύπρο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο και η λειτουργία του από τον Δήμο Πάφου στέλνει το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος με την αξιοποίηση της ηλεκτροκίνησης, καταλήγει η ανακοίνωση του Δ. Πάφου. Σημειώνεται πως η προμήθεια του λεωφορείου έγινε κατόπιν διαγωνισμού στο πλαίσιο του έργου ECOROUTS το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας InterregV-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020».

Δειτε Επισης

Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών