Ζητούν κλείσιμο των σχολείων οι οργανωμένοι γονείς στην Πάφο-Καταγγέλλουν εκφοβισμό από Υπ. Παιδείας

Oι πρόεδροι των Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων, Μάριος Θεοδώρου του Γυμνασίου και Χαράλαμπος Παλατές του  Λυκείου και ΤΕΣΕΚ Πόλης Χρυσοχούς με γραπτή τους ανακοίνωση, αναφέρουν πως λαμβάνοντας υπόψη την επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στα σχολεία με το δεκαπλασιασμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τις τελευταίες δύο ημέρες, αλλά και το γεγονός ότι έχουν ξεπεράσει τα 37 θετικά κρούσματα στα δύο σχολεία, (Γυμνάσιο, Λύκειο και ΤΕΣΕΚ 37 θετικά κρούσματα και 360 επαφές από σύνολο 500 μαθητών), ως οργανωμένοι γονείς και έχοντας πρώτιστο μέλημα τους την ασφάλεια των παιδιών τους εμμένουν στην προηγούμενη απόφαση και παροτρύνουν τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι απέχοντας από σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες για όσο διάστημα χρειαστεί.
 
Όπως αναφέρουν η απόφαση τους είχε παρθεί από κοινού με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς, την Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας και τους οργανωμένους γονείς των εκπαιδευτηρίων της Π. Χρυσοχούς.

Όπως εξηγούν οι δύο Σύνδεσμοι Γονέων δεν ζητούν το κλείσιμο των εκπαιδευτηρίων αλλά την παραμονή των παιδιών τους στα σπίτια τους και την εκπαίδευση τους μέσω διαδικτύου.

Παράλληλα καταγγέλλουν την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για εκφοβισμό των παιδιών τους με την απειλή των αδικαιολόγητων απουσιών αλλά και την εγκληματική καθυστέρηση, κατά τους ίδιους, που παρουσιάζεται στην ιχνηλάτηση και τον εντοπισμό των κρουσμάτων.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, έχουν όλη την καλή διάθεση να συνεργαστούν και να αναθεωρήσουν την απόφαση για το κοινό καλό και αναμένουν το Υπουργείο Παιδείας να ανοίξει ένα κανάλι επικοινωνίας και δημοκρατικού διαλόγου με τους οργανωμένους γονείς με στόχο την απάμβλυνση και επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα σχολεία και την περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Αυτά είναι τα σχολεία και οι επιχειρήσεις με τα νέα θετικά κρούσματα

Δειτε Επισης

Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας