H συγκινητική πράξη εταιρείας που κλείνει-Ανησυχία εθελοντών για την πανδημία

Έτοιμοι να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκες, μετά το δεύτερο κύμα της πανδημίας που πλήττει τη χώρα μας, είναι οι εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες αναμένουν αυξημένη ζήτηση σε είδη πρώτης ανάγκης, το επόμενο διάστημα.
 
Τα κρούσματα που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα έχουν θορυβήσει τους εθελοντές, οι οποίοι προετοιμάζονται πυρετωδώς, για να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη κατάσταση που προδιαγράφεται για τους επόμενους μήνες.  
 
Μιλώντας στον REPORTER, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, Ηλίας Δημητρίου, ανέφερε ότι «σίγουρα αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ανάγκες στο 100%, όπως ήταν πριν από τρεις ή τέσσερις μήνες, αλλά αναμένουμε ότι με τα μέτρα που θα μπουν κι αν τελικά δημιουργηθεί θέμα με τις εταιρείες να αφήσουν κόσμο στο σπίτι και να δουλεύουν μισές μισές μέρες, θα φανούν οι ανάγκες, ωστόσο χρειάζεται κάποιος χρόνος μέχρι να φθάσουμε σε αυτό το σημείο».
 
Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι, «το μήνυμα που βγαίνει από εμάς σαν εθελοντικό κίνημα, είναι πως η ταλαιπωρία και η αναζήτηση του κόσμου να βρει τα βασικά για να μπορέσει να ζήσει, υπάρχει ακόμα σε αρκετές οικογένειες, αλλά δεν φτάσαμε στο ανώτερο σημείο, όπως έγινε την πρώτη φορά».
 
Για το λόγο αυτό, εξέφρασε την ανησυχία του, κυρίως για τον αντίκτυπο που θα έχει η πανδημία στην οικονομία και κατ’ επέκταση στους πολίτες, ιδιαιτέρως στις ευάλωτες ομάδες, αλλά και στις παράλιες περιοχές, οι οποίες έχουν πληγεί λόγω του μειωμένου τουρισμού.
 
«Θα έχει αντίκτυπο σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, που θα φοβούνται να βγουν από το σπίτι τους. Άρα αναμένουμε ότι θα ξαναμπούμε στη διαδικασία που είχαμε μπει το πρώτο κύμα, όπου τους βοηθούσαμε, του παίρναμε φάρμακα ή ψώνια. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μπούμε σε αυτή τη ρουτίνα, του ρόλου που είχαμε όταν ήταν σε έξαρση η πανδημία».
 
Η συγκινητική πράξη εταιρείας
Παρόλ’ αυτά διαβεβαίωσε ότι το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που θα υπάρξουν.
 
«Η εμπειρία που είχαμε την πρώτη φορά», είπε ο κ. Δημητρίου «και η οποία μας βρήκε σε μια κατάσταση πανικού και άγχους, μας βοήθησε να γίνουμε σοφότεροι. Επίσης εκεί που δημιουργούνταν στρεβλώσεις να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο, τα έχουμε επιλύσει. Δηλαδή τώρα έχουμε έτοιμους εθελοντές, οι οποίοι μας λένε ότι έχουν χρόνο την τάδε ή την τάδε μέρα για να πάρουν φάρμακα, ή να πάνε να πάρουν φαγητά σε συμπολίτες μας.
 
Χθες μας πήρε μια εταιρεία η οποία μας είπε ότι κλείνει το κατάστημα με τα παπούτσια που έχει και τα δωρίζει σε μας για να τα παραχωρήσουμε σε συμπολίτες μας. Ως εκ τούτου, σε όσους δίνουμε κουπόνια και τρόφιμα, αν χρειάζονται και παπούτσια θα τους εξυπηρετούμε».
 
Έστειλε παράλληλα το μήνυμα, ότι είναι προετοιμασμένοι και σε επίπεδο τηλεδιασκέψεων με τις οργανώσεις τους, ενώ έβαλαν τους μηχανισμούς κάτω, δίδονται συνεχώς οδηγίες ηλεκτρονικά και παρέχονται προγράμματα. Θα δούμε αν θα ενεργοποιήσουμε και τη γραμμή που χρησιμοποιήσαμε την προηγούμενη φορά, για στήριξη ευάλωτων ομάδων και ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν να μιλήσουν με κάποιο. Στο πρώτο κύμα είχαμε τοποθετήσει ψυχολόγους στη γραμμή στήριξης για να βοηθούν τον κόσμο, μια γραμμή, την οποία συνεχίζουμε να λειτουργούμε, όμως δεν της δώσαμε προβολή, μέχρι να δούμε που θα πάει το θέμα.  Όταν φθάσουμε στην κορύφωση μεγαλώνει όχι μόνο η ανάγκη της υλικής προσφοράς, αλλά και της στήριξη που δίνουμε στους συνθρώπους μας, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής».
 
Δεν παρέλειψε εξάλλου να ευχαριστήσει τους εθελοντές οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς και συνδράμουν στην προσπάθεια που γίνεται για να βοηθηθούν συμπολίτες μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
 
«Ο κόσμος στην Κύπρο, έχει στο DNA του την προσφορά και έχουμε μεγάλη απήχηση εθελοντών, κυρίως νεαρών ατόμων, τα οποία θέλουν και βοηθούν στην προσπάθεια την οποία κάνουμε. Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι στο DNA του Κύπριου, υπάρχει συμπόνοια, υπάρχει αγάπη, υπάρχει προσπάθεια να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα».  

Δειτε Επισης

Εκτός ΔΗΣΥ, η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Κούρσα για δύο άλογα στην Πάφο-Υπέβαλαν υποψηφιότητες Φαίδωνας και Εύρος Λοϊζίδης
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»