Xειροτονοθήθηκε ο Επίσκοπος Αρσινόης Παγκράτιος

Στην Μονή Παναγίας Χρυσορροϊατίσσης στην Πάφο τελέστηκε το πρωί η χειροτονία τού π. Παγκρατίου σε Επίσκοπο Αρσινόης στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου  Χρυσόστομου Β και κληρικών της Ιεράς Συνόδου.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β ανέφερε πως η αγάπη του Επισκόπου Αρσινόης Παγκράτιου προς την Εκκλησία του Χριστού που εκδηλώθηκε από παιδί, οδήγησε τα βήματα αρχικά στην σπουδή της μαθηματικής επιστήμης και στην συνέχεια στο χώρο ασκήσεως της τροφού της Παναγίας της Τροοδιτίσσης.  Απευθυνόμενος στον Επίσκοπο Αρσινόης ο Μακαριότατος ανέφερε πως η θέση του Επισκόπου απαιτεί από τον κατέχοντα, βίον αρετών,και να προσφέρει πλουσιοπάροχα στους πάντες τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος.

Στο χειροτονητήριο λόγο του ο Επίσκοπος Αρχινόης Παγκράτιος ανέφερε πως υπακούοντας στην Βουλή του Τριαδικού Θεού και την επιταγή της Εκκλησίας, αρχίζει τους ποιμαντικούς του βηματισμούς όχι με την πεποίθησή ιδιαιτέρων προσωπικών ικανοτήτων, κατά κόσμος προσόντων ή εξιδιασμένης εμπειρίας εις τα εκκλησιαστικά πράγματα, αλλά με την βεβαιότητα της παρουσίας και ενεργείας του Παρακλήτου Πνεύματος το οποίον συνέχισε, «όλον συγκροτεί τον θεσμόν της Εκκλησίας».

Aναπολώ είπε, «το παρελθόν και βλέπω το άπειρον θείον έλεος, την αγαθότητα και την πάνσοφο Βουλή του Θεού να καθοδηγούν το πλοίο της ζωής μου». Όπως ανέφερε ο Επίσκοπος, μικρός πίστευε στον Θεό αλλά η σχέση του με αυτόν ήταν τυπική. Η αγάπη συνέχισε, όμως του Χριστού και της Παναγίας, τον οδήγησαν στο μυστήριο της εξομολόγησης στα 23 του χρόνια. 

Είπε επίσης πως στα 29 του χρόνια ασπάσθηκε τον μοναχισμό και εγκαταβίωσε εις την Ιεράν Μονήν Παναγίας Τροοδιτίσσης όπου μαθήτευσε εις την πνευματική ζωή.  Στον έκτο μήνα της μαθητείας του χειροτονείται Διάκονος και μετά παρέλευσιν τριών μηνών προάχθηκε στον δεύτερο βαθμό τη Ιερωσύνης. Και οι δύο χειροτονίες ανέφερε τελέσθηκαν από τον Μακαριότατο υπό την ιδιότητα του τότε, ως Μητροπολίτης Πάφου.
 
Τον Απρίλιο του 2019 με την παραίτηση για λόγους υγείας του τότε Ηγούμενους της ιστορικής Μονής Παναγίας Χρυσορροιαττίσης, μακαριστού Αρχιμανδρίτου Διονυσίου Παπαχριστοφόρου και κατόπιν προτάσεως του Πάφου Γεώργιου, ενθρονίστηκε όπως ανέφερε, Ηγούμενος της Μονής στις 26 Μαΐου του 2019.

Το επόμενο έτος στις 9 Σεπτεμβρίου κατόπιν υπόδειξης του Μητροπολίτη Πάφου, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου τον εξέλεξε παμψηφεί σε Επίσκοπο Αρσινόης. Σημειώνεται πως χτες η Ιερά Σύνοδος επικύρωσε την  την εκλογή τού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσορροϊατίσσης π. Παγκρατίου σε νέο Επίσκοπο Αρσινόης, και τελέστηκε χθες το απόγευμα η ακολουθία του Μηνύματος τού νέου Επισκόπου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Λευκωσία.

Δειτε Επισης

Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα