Αυξημένα κρούσματα σε σχολεία-Εκατοντάδες μαθητές σε αυτοπεριορισμό

Αυξημένα είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία, με εκατοντάδες μαθητές να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, κυρίως στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού.
 
Μιλώντας στο κρατικό κανάλι, ο διευθυντής του Λανίτειου Λυκείου και μέλος της Συνομοσπονδίας Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Ιωσηφίδης, ανέφερε ότι μέχρι τώρα συνολικά τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό 500 μαθητές ανά το παγκύπριο. Στο σχολείο του, όπως εξήγησε αυτή τη στιγμή, βρίσκονται 162 μαθητές σε αυτοπεριορισμό, μετά τον εντοπισμό τεσσάρων κρουσμάτων στο σχολείο.
 
«Στο Λύκειο μου απουσιάζουν συνολικά τέσσερα τμήματα και μαθητές από άλλες τάξεις. Όταν απουσιάζει ολόκληρο το τμήμα, όλα είναι πιο απλά στη διαχείριση, διότι εκείνη την ώρα που ο καθηγητής θα ήταν στην τάξη για μάθημα, κάνει το μάθημα διαδικτυακά. Υπάρχει όμως πρόβλημα στα μεμονωμένες απουσίες».
 
Σε ότι αφορά στους καθηγητές που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό στο σχολείο του, ανέφερε ότι ανέρχονται στους τρεις. «Να ξεκαθαρίσω όμως ότι δεν είναι κρούσματα. Είναι επαφές, αλλά όχι από το σχολείο, αλλά από το οικογενειακό τους περιβάλλον».
 
Ερωτηθείς για το κατά πόσον το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Πόλη Χρυσοχούς, απάντησε θετικά λέγοντας  πως «εκεί εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα, οι περισσότερες επαφές και είναι μικρό και το σχολείο. Απουσιάζει το πιο μεγάλο μέρος των μαθητών».
 
Ως προς το θέμα της τηλεκπαίδευσης και κατά πόσον μένουν κενά, σημείωσε πως «κανένας δεν είπε ότι η τηλεκπαίδευση μπορεί να αντικαταστήσει στην ολότητά της τη φυσική παρουσία. Στο σχολείο μας οι καθηγητές χρησιμοποιούν τον ελεύθερο τους χρόνο τις περισσότερες φορές για την τηλεκπαίδευση. Εναπόκειται στον συνάδελφο, στο δικό τους χρόνο να έρθουν σε επικοινωνία με τα παιδιά που απουσιάζουν, για να τα στηρίξουν».
 

Δειτε Επισης

Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Πάνω από μισό εκατομμύριο τα συμψηφισμένα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας