Άλλα 127 κρούσματα, αυξάνονται οι εισαγωγές-Κινδυνεύουν οι ευπαθείς ομάδες

Τριψήφιος και πάλι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, καθώς το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι από σύνολο 3,309 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 127 νέα περιστατικά. Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των ασθενών στα νοσοκομεία και το κίνδυνο διασποράς του ιού στις ευάλωτες ομάδες.
 
Αναλυτικά, τα σημερινά κρούσματα προέκυψαν ως ακολούθως:

  • Από 315 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 31 κρούσματα.
  • Από 1,357 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 74 κρούσματα.
  • Από 267 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 6 κρούσματα.
  • Από 244 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 12 κρούσματα.
  • Από 690 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.

Αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, στα νοσοκομεία νοσηλεύονται συνολικά 23 ασθενείς. Από αυτούς, οι 3 νοσηλεύονται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου Αμμοχώστου και χρήζουν ιδιαίτερης παρακολούθησης και οι 2 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λευκωσίας, διασωληνωμένοι.

Οι υπόλοιποι ασθενείς νοσηλεύονται σε θάλαμο, οι 2 στο νοσοκομείο Λευκωσίας και οι 16 στο νοσοκομείο αναφοράς. 

Επίσης, ο αριθμός των ατόμων που παρουσιάζουν συμπτώματα είναι και σήμερα κατά πολύ μεγαλύτερος του αριθμού των ασυμπτωματικών φορέων του ιού. Ενδεικτικό το γεγονός ότι από τα 12 άτομα που εξετάστηκαν, μέσω του προγράμματος των ειδικών ομάδων, μόνο τα δύο υπεβλήθησαν στην εξέταση στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου. Οι υπόλοιποι 10 παραπέμφθηκαν από τον Προσωπικό τους Ιατρό λόγω συμπτωμάτων που παρουσίασαν.
 
Τις τελευταίες τρεις ημέρες ο αριθμός των ατόμων που χρήζουν νοσηλείας ξεπερνά τα 20 με ανοδική τάση. Επίσης, παρατηρείται αύξηση των ατόμων που παρουσιάζουν πιο σοβαρή συμπτωματολογία και χρειάζονται νοσηλεία. Αυτό επιβεβαιώνει δυστυχώς τις εκτιμήσεις ότι, με την σημαντική αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, αυξάνεται και ο κίνδυνος στον οποίο εκτίθενται άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
 
Την ίδια ώρα, επισημαίνεται, τέλος, ότι η αναλογία μεταξύ κρουσμάτων και εργαστηριακών εξετάσεων καταδεικνύει ότι επιβάλλεται η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας, αφού και σήμερα, το ένα στα 25 άτομα που έχουν εξεταστεί, καταδείχθηκαν θετικά στον ιό.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 216 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου που διενεργεί η ΚΟΠ σε Σωματεία που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της, διεκπεραιώθηκαν 43 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, ολοκληρώθηκαν 29 εργαστηριακές εξετάσεις, και
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές, διεκπεραιώθηκαν 148 εργαστηριακές διαγνώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Τέσσερις αποφάσεις Υπουργικού για τον Ακάμα-Ξεκινούν έργα για ασφαλή διακίνηση των επισκεπτών
Δύο νέα λεωφορεία για τους εγκλωβισμένους ενέκρινε το Υπουργικό
Πράσινο Υπουργικού για εκσυγχρονισμό διαχείρισης τ/κ περιουσιών-Τι αλλάζει στα κριτήρια διάθεσης
Καταργείται η υπόδειξη αρνητικού τεστ κορωνοϊού σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας
Καταδικάζει την αλόγιστη αναγραφή συνθημάτων στο κέντρο ο Δήμος Λάρνακας
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας
Τιμούν το έθιμο και βγαίνουν στα βουνά και τη φύση οι Κύπριοι για να κόψουν τη μούττη