Απαντά στις επικρίσεις για την ανδροκρατούμενη επιτροπή ο Προδρόμου

Μετά τον σάλο που προέκυψε για τη σύνθεση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη δημιουργία Υφυπουργείου και για θέματα πολιτικής για τον Πολιτισμό που περιλαμβάνει 15 άνδρες και μια γυναίκα, το Υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωσή του, απαντά πως αυτό προέκυψε... τυχαία.
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, σημείωσε σήμερα πως η σύνθεση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη δημιουργία Υφυπουργείου και για θέματα πολιτικής για τον Πολιτισμό, ως προς το φύλο, προέκυψε τυχαία. «Η επιτροπή αποτελείται από προσωπικότητες που επελέγησαν στη βάση του έργου, των γνώσεων και της ανάμιξής τους στα πολιτιστικά πράγματα και δεν προβλέπεται να είναι αντιπροσωπευτική οποιωνδήποτε χώρων ή ομάδων του πληθυσμού», σημειώνεται. 
 
Το Υπουργείο Παιδείας, αναφέρει ότι στο πλαίσιο των προεργασιών για τη δημιουργία του Υφυπουργείου και για την εκπόνηση νομοθετικού πλαισίου που θα αναγνωρίζει επαγγελματικά τους καλλιτέχνες και εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού, «ο Υπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με όλους τους σχετικούς αντιπροσωπευτικούς φορείς. Όπως, εξίσου συμπωματικά, σε άλλες συμβουλευτικές επιτροπές υπάρχει μεγαλύτερη παρουσία του γυναικείου φύλου. Παράδειγμα είναι η συμβουλευτική επιτροπή για θέματα ψηφιακής εκπαίδευσης, η οποία έχει συσταθεί και θα δημοσιοποιηθεί εντός των ημερών».
 
Καταλήγοντας το ΥΠΠΑΝ υποστηρίζει πως «το πραγματικά σημαντικό ζήτημα αυτές τις ημέρες είναι ότι μετά από δεκαετίες η Κυβέρνηση σήμερα αποφασίζει να δοθεί θεσμικά μεγαλύτερο βάρος και σημασία στα θέματα του πολιτισμού, με τη δημιουργία Υφυπουργείου, το οποίο προορίζεται να συμβάλει σε μια πιο συγκροτημένη και δραστήρια πολιτική για τον πολιτισμό».

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας