Χαλαρώνει τα μέτρα για όσους περνούν τα οδοφράγματα για διαμονή το ψευδοκράτος

Δεν θα μπαίνουν σε 7ημερη καραντίνα όσοι από τις ελεύθερες περιοχές περνούν στα κατεχόμενα για παραμονή μέχρι 3 ημέρες ανακοίνωσε το «υπουργείο υγείας», ενώ δημοσιεύματα στον Τύπο κάνουν λόγο για εντοπισμό 8 κρουσμάτων στο «υπουργείο δημοσιονομικών».
 
Αυτό σημαίνει, όπως αναφέρεται, ότι όλοι όσοι θα διέρχονται μέσω των οδοφραγμάτων από τις ελεύθερες περιοχές στις κατεχόμενες για παραμονή πάνω από 3 ημέρες, θα μπαίνουν σε υποχρεωτική 7ημερη καραντίνα, εκτός από τους εργαζόμενους στην ε/κ πλευρά, τους μαθητές και φοιτητές και τους Τ/κ ασθενείς, στους οποίους θα συνεχίσουν να γίνονται τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι.
 
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι όσοι έρχονται στα κατεχόμενα για να μείνουν μέχρι 3 ημέρες από χώρες της Β κατηγορίας θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών, και είναι προϋπόθεση να παραμείνουν στο χώρο καραντίνας που θα τους υποδειχθεί μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ PCR στο οποίο θα υποβληθούν κατά την άφιξή τους.
 
Για όσους μείνουν στα κατεχόμενα μέχρι 3 ημέρες, θα τους δίδεται σχετικό «έντυπο – βεβαίωση» στα οδοφράγματα για να συμπληρώσουν. Σημειώνεται δε ότι στην κατηγορία Β ανήκουν η Τουρκία και η Βρετανία.
 
Μνημόσυνα και κηδείες μπορούν να γίνονται από σήμερα χωρίς περιοριστικά μέτρα, το ίδιο και γάμοι και αρραβώνες.  Η λειτουργία σινεμά, θεάτρων, πάρτι γενεθλίων, πανηγυριών, αναβλήθηκε μέχρι την 1η Νοεμβρίου.
 
Στο μεταξύ, ο τ/κ Τύπος δημοσιεύει σήμερα ότι στο «υπουργείο δημοσιονομικών» εντοπίστηκαν και πάλι κρούσματα κορωνοϊού και αυτή τη φορά μάλιστα, 8. Αρχικά είχαν ανακοινωθεί ότι τα κρούσματα ήταν τρία, στην πορεία όμως άλλα πέντε τεστ βγήκαν θετικά. Ο «υπουργός δημοσιονομικών» ανακοίνωσε ότι διαγνωστικοί έλεγχοι θα γίνουν σε όλο το προσωπικό.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική