Πώς απαντά ο ιερέας που κατηγορείται για βάναυση βάπτιση-«Το μωρό γλίστρησε»

Τη δική του θέση σε σχέση με τη δημόσια καταγγελία της μητέρας που δημοσίευσε βίντεο και κάνει λόγο για βάναυση βάπτιση, δίνει ο Πάτερ Παναγιώτης Μπαρούτης, σε δηλώσεις που παραχώρησε στον REPORTER. 
 
Η μητέρα του παιδιού με ανάρτησή της στο facebook, προχώρησε σε δημόσια καταγγελία για τη βάπτιση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, «ο Πάτερ κτύπησε το μωρό μου, ενώ όλοι φώναζαν στον ιερέα σιγά το μωρό». Όπως ανέφερε, «το μωρό έγινε ολοκόκκινο σε όλο του το σώμα. Αυτός ο άνθρωπος χάλασε την πιο όμορφη μέρα. Όσο για τον τρόπο του ήταν γενικά απαίσιος».
 
Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας ο ιερέας, έδωσε την δική του εκδοχή, αναφέροντας πως «οι αιτίες είναι εντελώς διαφορετικές από το βίντεο. Αν δείτε το βίντεο είναι ένας βρέφος το οποίο την ώρα της κατάδυσης και της ανάδυσης, κινήθηκε και πάει να γλιστρήσει από τον ιερέα και ο ιερέας προσπαθεί να το συγκρατήσει και βάζει το δεξί του χέρι στα πόδια του για να το προστατέψει και να μην κτυπήσει το κεφαλάκι του. Προσπάθησα όσο πιο γρήγορα γινόταν για να φύγει το βρέφος από αυτή τη δύσκολη θέση».
 
Παράλληλα ανέφερε πως, «εάν χρειάζεται να απολογηθώ, να το κάνω και να ζητήσω και γονατιστός συγνώμη, όμως πιστεύω ότι εκείνη τη στιγμή προσπάθησα να κάνω ότι μπορούσα για να προστατέψω το ίδιο το βρέφος από μια κατάσταση που μπορούσε να εξελιχθεί άσχημα, αφού πήγε να γλιστρήσει. Άνθρωπος είμαι, έχω κάνει στα δώδεκα χρόνια της ιεροσύνης μου πολλές βαπτίσεις και παιδιά έχω και ο ίδιος».
 
Όπως είπε, «το κάθε βρέφος αντιδρά στην βάπτιση, αφού έρχεται επαφή με ένα άτομο που δεν γνωρίζει, τον ιερέα. Εκείνη τη στιγμή, όταν δείτε το βίντεο, γλιστράει το μωρό και 'γω προσπαθώ να το προστατέψω. Σίγουρα δεν συμβαίνει συχνά αυτό που έγινε αλλά λειτούργησα ενστικτωδώς για να προστατέψω βρέφος έτσι ώστε να μην κτυπήσει. Δεν νομίζω ότι είμαι τόσο εγκληματίας, κακούργος, κακοποιός ενός βρέφους. Θεωρώ όμως ότι κάποιοι από το περιβάλλον της οικογένειας, ενοχλήθηκαν, επειδή ήμουν αυστηρός, στον αριθμό ατόμων και δεν άφησα αρκετά άτομα να εισέλθουν εντός της εκκλησίας. Πιστεύω όμως, ότι υπάρχει και ολόκληρο το βίντεο της βάπτισης, που αν το δει κάποιος θα αντιληφθεί αν ήμουν βίαιος ή όχι και πως συμπεριφέρθηκα».
Εν συνεχεία, ο Πάτερ Μπαρούτης, ισχυρίζεται πως η αιτία πίσω από το βίντεο, «ήταν η στάση του προς την οικογένεια με την τήρηση των κανόνων για τον κορωνοϊό».
 
Όπως αναφέρει ο Πάτερ, μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο, επικοινώνησε με τους γονείς του παιδιού, ενώ ανέφερε πως αν δεν ήταν κληρικός θα μπορούσε να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία. 
 
«Μετά τη βάπτιση δεν υπήρξε κάτι και συμπληρώσαμε κανονικά τα έντυπα. Υπάρχει και η απόδειξη του Ναού. Μετά, όμως, που είδα το βίντεο πήρα τηλέφωνο τον πατέρα του παιδιού, γιατί ήταν το μόνο τηλέφωνο που είχα, και του είπα τι είναι αυτά; Κακοποίησα εγώ το παιδί σας; Αφού με παρέπεμψε στη μητέρα ο πατέρας του παιδιού, η θέση της ήταν ότι, ναι, χτύπησα το παιδί της και αν την ξανά ενοχλούσα, θα μιλούσα με τον δικηγόρο της. Αντιλαμβάνεστε ότι αν ήμουν λαϊκός και όχι κληρικός, θα μπορούσα να είχα πάει σε ένα αστυνομικό τμήμα και να έκανα την καταγγελία για το ηλεκτρονικό έγκλημα. Όμως καμία φορά είμαστε εμείς οι κληρικοί, είτε την πέτρα ρίξεις στο αυγό, είτε το αυγό στην πέτρα, το αυγό θα σπάσει. Έπρεπε να κάτσω και 'γω να απαντήσω στα σχόλια ότι, ήσουν αναγκασμένη να βάλεις και εσύ μάσκα στην εκκλησία και γι’ αυτό αντέδρασες; Σίγουρα είναι μια ιερή στιγμή και η οικογένεια ξοδεύεται, αλλά υπάρχουν και κανόνες που πρέπει να τηρήσουμε».
 
Δείτε το βίντεο:

Δειτε Επισης

Καταβάλλονται αρχές Μαϊου αποζημιώσεις σε αγρότες που υπέστησαν ζημιές
Έρευνα του Υπουργείου Παιδείας για διασύνδεση ανώτερης εκπαίδευσης με αγορά εργασίας
Συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για την αυξημένη συγκέντρωση σκόνης
Αναθεωρημένο Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ΥΠΑΜ και ΚΟΑ για τους στρατεύσιμους αθλητές
Μετά το Πάσχα αρχίζουν οι εγγραφές στα ΚΙΕ-Όλες οι πληροφορίες
Σπάει τη σιώπη της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Αυξάνει το πασχαλινό επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους η Κυβέρνηση
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Σεπτέμβρη και Νοέμβριο η διεξαγωγή κυβερνητικών εξετάσεων
Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο του Τζόκερ-Κέρδισε πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ