Ψάχνουν να βρουν την πηγή του κακού στο Δημοτικό Σχολείο με τα αυξημένα κρούσματα

Αναστάτωση επικρατεί στη Λεμεσό, έπειτα από τον εντοπισμό έντεκα θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού, στο 25ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, το οποίο θα παραμείνει κλειστό για μερικές ημέρες, έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο, οι αρμόδιες πηγές ψάχνουν να βρουν την πηγή του κακού, αφού φαίνεται ότι τα κρούσματα παρουσιάστηκαν στο σχολείο πριν το πάρτι που είχε διοργανώσει συνοδός που εργάζεται εκεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλείνουν δύο σχολεία μετά από απανωτά κρούσματα-Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας
 
Η συνοδός, το περασμένο Σάββατο, 10 Οκτωβρίου είχε διοργανώσει ένα παιδικό πάρτι σε πάρκο, με καλεσμένους μαθητές του 20ου Δημοτικού, στο οποίο φοιτεί το παιδί της, ωστόσο, όπως φαίνεται από τη διερεύνηση, δεν ήταν αυτή η πηγή του κακού για το σχολείο, όπως αρχικά είχε αναφέρει αρμόδια πηγή. Η εν λόγω συνοδός, όταν ένιωσε αδιαθεσία, την επόμενη ημέρα του πάρτι, είχε ειδοποιήσει τη διεύθυνση του σχολείου ότι δεν θα μεταβεί στο σχολείο. Μάλιστα, επικοινώνησε και με την προσωπική της ιατρό, η οποία την παρέπεμψε σε τεστ κορωνοϊού, με τα αποτελέσματα να βγαίνουν θετικά, λίγες ημέρες μετά. 
 
Αμέσως, η συνοδός τέθηκε σε καραντίνα, ενώ σε αυτοπεριορισμό έχει τεθεί και η οικογένειά της. Παράλληλα, μετά από παρότρυνση του Υπουργείου Υγείας, ενημέρωσαν τα άτομα που είχαν παρευρεθεί στο πάρτι, τα οποία δεν ξεπερνούσαν τα 50. Όπως πληροφορείται ο REPORTER τα αποτελέσματά τους, μέχρι στιγμής είναι αρνητικά, ενώ από τη διερεύνηση δεν φαίνεται να υπάρχει σύνδεση με τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο σχολείο του παιδιού της. 
 
Το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση ώστε να εντοπίσει την εστία μόλυνσης, ενώ το 25ο Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί, έχει αποφασιστεί όπως το σχολείο για λίγες ημέρες μείνει κλειστό.
 
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως από υγειονομικής απόψεως το σχολείο έχει απολυμανθεί και η ιχνηλάτηση προχωρά κατά τρόπο που μπορεί να επαναλειτουργήσει από αύριο, Δευτέρα. Κρίνεται όμως προτιμότερο να ανασταλεί η φοίτηση έως ότου αντικατασταθούν το προσωπικό καθαριότητας και οι συνοδοί που θα χρειαστεί να απουσιάσουν και ολοκληρωθεί η διαδικασία διαγνωστικών ελέγχων μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών. Όσοι γονείς ειδοποιούνται από τις υγειονομικές υπηρεσίες ή τη διεύθυνση του σχολείου θα πρέπει να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες. Οι γονείς θα ειδοποιηθούν από το σχολείο, σε μερικές ημέρες, για την επαναλειτουργία του με φοίτηση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»