Τετάρτη 21 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στο Απολλώνειο επιμολύνθηκαν οι οκτώ ασθενείς που υποβλήθηκαν σε επέμβαση

  18/10/2020 16:09
Στο Απολλώνειο επιμολύνθηκαν οι οκτώ ασθενείς που υποβλήθηκαν σε επέμβαση

Στο Απολλώνειο επιμολύνθηκαν οι οκτώ ασθενείς που υποβλήθηκαν σε επέμβαση

  18/10/2020 16:09
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Υπουργείου Υγείας, για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια των επιπλοκών που είχαν οκτώ ασθενείς, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε εγχείρηση καταρράκτη σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Λευκωσίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναστολή λειτουργίας χειρουργείου στο νοσηλευτήριο που υποβλήθηκαν σε επέμβαση οι οκτώ ασθενείς
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, οι ασθενείς είχαν εγχειριστεί στο Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο στη Λευκωσία και στη συνέχεια έτυχαν περίθαλψης σε δύο ιδιωτικές κλινικές στη Λεμεσό, όπου τους χορηγήθηκε συγκεκριμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Συγκεκριμένα, οι έξι ασθενείς είχαν μεταφερθεί στο Πάνθεο Οφθαλμολογικό Κέντρο και οι δύο στην πολυκλινική Υγεία. Διευκρινίζεται ότι η επιμόλυνση έγινε από το Απολλώνειο και οι άλλες δύο κλινικές ουδεμία σχέση είχαν με το λάθος.
 
Στη συνέχεια οι οκτώ ασθενείς μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου η Οφθαλμολογική Κλινική τους παρείχε άμεσα θεραπεία.
 
Εξάλλου, το Υπουργείο Υγείας, έλαβε ενημέρωσης για το περιστατικό, μέσω της Εφόρου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιτόπιος έλεγχος από τους αρμόδιους επιθεωρητές και εκδόθηκε Διάταγμα για αναστολή λειτουργίας χειρουργείου και της μονάδας ημερήσιας φροντίδας του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου.
  
Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ η κατάσταση των ασθενών που είχαν μολυνθεί με πολυανθεκτικό Μικρόβιο και νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο, παραμένει σοβαρή. Έχει ταυτοποιηθεί επιτυχώς ο παθογόνος μικροοργανισμός και όλοι οι ασθενείς λαμβάνουν την ενδεδειγμένη θεραπεία.
 
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν εκδόθηκε οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση από το Απολλώνειο.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας