Τετάρτη 21 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κλείνουν τμήματα του Δημοτικού Σχολείου στη Λεμεσό που μετρά έντεκα κρούσματα

  18/10/2020 11:34
Κλείνουν τμήματα του Δημοτικού Σχολείου στη Λεμεσό που μετρά έντεκα κρούσματα

Κλείνουν τμήματα του Δημοτικού Σχολείου στη Λεμεσό που μετρά έντεκα κρούσματα

  18/10/2020 11:34
Κλειστά για τις επόμενες ημέρες θα παραμείνουν κάποια τμήματα του 25ου Δημοτικού Σχολείου, στη Λεμεσό, μετά τα αυξημένα κρούσματα που εντοπίστηκαν.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, μετά από οδηγίες των αρμοδίων προς τη Διεύθυνση του σχολείου, θα παραμείνουν κλειστά τέσσερα συνολικά τμήματα, καθώς επίσης και η μονάδα ειδικής εκπαίδευσης. Στο σχολείο έχουν εντοπιστεί συνολικά έντεκα κρούσματα, που αφορούν έξι συνοδούς, δύο δασκάλους και τρεις μαθητές, ενώ το Υπουργείο Παιδείας έχει θέσει σε εφαρμογή όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έχουν απολυμανθεί και οι χώροι του σχολείου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το πάρτι γενεθλίων συνοδού που έφερε ντόμινο κρουσμάτων σε δύο σχολεία
 
Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει προβεί σε απολυμάνσεις σε πέντε συνολικά σχολεία στη Λεμεσό, αφού εκτός από το 25ο Δημοτικό, κρούσματα έχουν εντοπιστεί και στο 25ο Νηπιαγωγείο, στο 20ο Δημοτικό Σχολείο και το Λανίτειο Λύκειο, ενώ έχει επηρεαστεί ακόμη ένα νηπιαγωγείο.  
 
Την Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου έχει ανακοινώσει έκτακτα μέτρα ενίσχυσης των σχολικών μονάδων, τονίζοντας την ανάγκη για τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων εντός των σχολείων, κυρίως τα διαλείμματα. Εξάλλου, γίνονται και δράσεις για ενίσχυση των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές, αφού εντός των οχημάτων φαίνεται ότι δεν τηρούνται τα μέτρα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρούσματα σε δημοτικά, Λύκειο και νηπιαγωγεία-Απολυμάνθηκαν πέντε σχολεία
 
Ο υπουργός Παιδείας υπέδειξε, επίσης, πως δημιουργείται και θα λειτουργήσει στα σχολεία επικουρικός μηχανισμός για να συνδράμει τις διαδικασίες ιχνηλάτησης που ακολουθούνται από τις υγειονομικές υπηρεσίες σε περιπτώσεις που εντοπίζεται κάποιο θετικό αποτέλεσμα στους διαγνωστικούς ελέγχους. Αυτό θα γίνει στο επίπεδο της Διεύθυνσης της κάθε σχολικής μονάδας με σχέδιο που αναπτύσσεται από σήμερα σε όλα τα σχολεία. Η ιχνηλάτηση είναι βέβαια έργο των Υγειονομικών Υπηρεσιών, δεν είναι κάτι που μπορεί να αναλάβει ή να διεκπεραιώσει το σχολείο. Επειδή όμως υπάρχει πολύ αυξημένος φόρτος εργασιών, το σχολείο μπορεί να βοηθήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες σε αυτό το έργο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας