«Είδα το Mamma Mia και είπα wow… Δέκα χρόνια μετά έπαιξα στη δεύτερη ταινία»

«Είδα την ταινία Mamma Mia στο σινεμά και είπα “wow, τι τέλεια ταινία”. Αλλά αν μου έλεγες ότι 10 χρόνια μετά θα ήμουν στη δεύτερη ταινία, δεν θα το πίστευα. Όταν έπαιξα, έλεγα ότι ήταν κάτι που θα μου συνέβαινε μόνο μία φορά στη ζωή μου και δεν θα είχα άλλη ευκαιρία. Όταν ήρθε και ο Aladdin είπα “Αυτή θα είναι η ζωή μου τώρα;”. Ήταν καταπληκτικό».
 
Αυτά είναι τα λόγια της Έλενας Ζαχαρία, από τη Λάρνακα, η οποία μόλις τελείωσε τις σπουδές της συμμετείχε σε δύο ταινίες του Hollywood και έκανε τα όνειρά της πραγματικότητα. Η 25χρονη χορεύτρια μίλησε στον REPORTER και μοιράστηκε μαζί μας τα συναισθήματα που ένιωσε όταν χτύπησε το τηλέφωνό και της είπαν ότι θα συμμετάσχει στις δύο ταινίες δίπλα σε τόσα μεγάλα ονόματα.
 
«Οι ηθοποιοί ήταν τόσο καλοί, προσγειωμένοι, περνούσαμε τέλεια. Δεν ένιωθα ότι ήταν δουλειά, επειδή ήμασταν μαζί με τους ηθοποιούς, μιλούσαμε, περνούσαμε μαζί τα διαλείμματα μας. Ήμασταν μία ομάδα».

Το παιδικό όνειρο και οι σπουδές στο Λονδίνο
«Από παιδί είχα όνειρο να σπουδάσω χορό. Όταν ήμουν μικρή ζούσαμε στο Λονδίνο και μετά σε ηλικία 10 ετών, ήρθαμε στην Κύπρο. Στα 11 μου ξεκίνησα χορό και μου άρεσε τόσο πολύ, που είπα στη μητέρα μου “ξέρεις αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου, αυτό θέλω να σπουδάσω”. Στην αρχή η μητέρα μου έφερε αντίρρηση, λέγοντάς μου “εν να πάεις να σπουδάσεις χορό; Τι εν να κάμεις μετά;”. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για πολύ δύσκολη δουλειά, ειδικά στην Κύπρο, που δεν είναι τόσες πολλές οι ευκαιρίες όσο στο εξωτερικό. Στην Κύπρο μπορείς να διδάξεις και υπάρχουν μικρές δουλειές να κάνεις, αλλά δεν είναι επίπεδο Λονδίνου, όπου μπορεί να κάνεις πιο μεγάλες δουλειές. Είδαν, όμως πόσο πολύ το ήθελα και με στήριξαν κι έτσι από τα 11 μέχρι τα 18 δούλευα πολύ για να το πετύχω. Σπούδασα μουσικό θέατρο και χορό στο Bird College στο Λονδίνο, που είναι ένα από τα καλύτερα κολλέγια για να σπουδάσεις performing art».
 
Ο ρόλος στο Mamma Mia Here We go Again
Η Έλενα στάθηκε τυχερή. Μόλις τελείωσε τις σπουδές της, κατάφερε να βρει ατζέντη, μέσω της σχολής κι έτσι ξεκίνησε τα δοκιμαστικά, σε διάφορες παραγωγές. Ο πρώτος ρόλος ήρθε και ήταν μάλιστα, η ταινία «Mamma Mia: Here We go Again». Η ταινία που θα της άλλαζε τη ζωή…
 
«Όταν χτύπησε το τηλέφωνο και μου είπαν ότι πήρα το ρόλο, ήμουν πολύ χαρούμενη επειδή το ήθελα πολύ. Το ένιωσα ότι τα πήγα καλά στο δοκιμαστικό, αλλά είπα “εν να μεν πιάσουν εμένα, μια Κυπραία;”. Ήταν χιλιάδες τα άτομα που έκαναν δοκιμαστικό. Δεν το πίστευα όταν μου το είπαν. Στην ταινία, ήμουν μέλος του cast, δεν ήμουν πρωταγωνίστρια, αλλά ήμουν με τους ηθοποιούς. Ήταν μεγάλος ρόλος για εμένα. Όταν είδα το όνομα μου στους τίτλους τέλους ένιωσα τέλεια, ειδικά μετά τους ηθοποιούς.
 
Ήταν καταπληκτική εμπειρία. Όποιος με ρωτά πώς ένιωθα που συμμετείχα στην ταινία, δεν βρίσκω τα λόγια να το περιγράψω, επειδή είναι κάτι απίστευτο.«Είδα την ταινία Mamma Mia στο σινεμά και είπα “wow, τι τέλεια ταινία”. Αλλά αν μου έλεγες ότι 10 χρόνια μετά θα ήμουν στη δεύτερη ταινία, δεν θα το πίστευα. Οι ηθοποιοί ήταν τόσο καλοί, προσγειωμένοι που περνούσαμε τέλεια. Δεν ένιωθα ότι ήταν δουλειά, επειδή ήμασταν μαζί με τους ηθοποιούς, μιλούσαμε, περνούσαμε μαζί τα διαλείμματα μας. Ήμασταν μία ομάδα».

Το Mamma Mia ήταν μόνο η αρχή
«Με πήρε τηλέφωνο η ατζέντης μου και μου είπε ότι έχω δοκιμαστικό για τον Aladdin. Πάω και μετά από λίγες ημέρες μου είπαν ότι ενδιαφέρονται και ήθελαν να με έχουν στο καστ. Δεν το πίστευα ούτε αυτή τη φορά. Έλεγα ότι το Mamma Mia ήταν κάτι που θα μου συνέβαινε μόνο μία φορά στη ζωή μου και δεν θα είχα άλλη ευκαιρία. Όταν ήρθε και ο Aladdin σκέφτηκα αστεία “αυτή θα είναι η ζωή μου τώρα;”. Ήταν καταπληκτικό».
«Και αυτή η ταινία ήταν κάτι που αγαπούσα πολύ, επειδή ήταν της Disney και η Jasmine ήταν η αγαπημένη μου πριγκίπισσα όταν ήμουν μικρή, άρα όταν πήρα τον ρόλο ενθουσιάστηκα. Ήμουν η μαθήτρια 3. Στους τίτλους τέλους ήταν το όνομα του Will Smith και μετά από 10-15 ονόματα ήταν το δικό μου. Ήταν ακόμη πιο wow επειδή ήμουν στην αρχή που ήταν όλοι οι ηθοποιοί. Η οικογένεια μου ήταν περήφανη, όταν πήρα τους ρόλους. Ποτέ δεν το περίμεναν ότι η κόρη τους θα ήταν σε αυτές τις ταινίες».
Τα επόμενα βήματα…
«Τώρα είμαι στην Κύπρο, επειδή χρειαζόμουν ένα διάλειμμα από το Λονδίνο. Είναι δύσκολη η ζωή εκεί και είναι ακριβή. Τώρα έμεινα στην Κύπρο, λόγω κορωνοϊού, αλλά το καλό είναι ότι έχω επαφή με την ατζέντη μου και ό,τι υπάρχει μου στέλνει και αν τύχει κάτι θα πάω πίσω. Ο κορωνοϊός επηρέασε πολύ τη δουλειά μου. Τώρα στην Κύπρο διδάσκω χορό, αλλά είχαμε αποχή τρεις μήνες. Στο Λονδίνο με τα μέτρα σταμάτησαν όλα».
Ένα μήνυμα προς όλους
«Όταν έχετε ένα όνειρο να το κυνηγήσετε. Στα μικρά μωρά πάντα λέω “να κάνετε μεγάλα όνειρα, όσο μεγαλύτερα μπορείτε”».

Δειτε Επισης

Με πράσινα οικολογικά περίπτερα γεμίζει η Κύπρος-Θα δέχονται πλαστικό, χαρτί, γυαλί και μέταλλο
Κατάργηση των τελών για καινοτόμες start-ups εξετάζει η Επιτροπή Εμπορίου
Επίσημα στην κούρσα για τη Δημαρχία Λευκωσίας ο «Ζανέττος»
Ισόβια κάθειρξη σε 32χρονη-Εγκατέλειψε το μωρό της για να πάει διακοπές και πέθανε από αφυδάτωση
Τζ. Χριστοδούλου σε σύνοδο ΗΕ: Πλήρως δεσμευμένη η ΚΔ στην ισότητα φύλων
Αυξήθηκαν οι αφίξεις των τουριστών στην Κύπρο αλλά και τα ταξίδια των Κυπρίων
Εντός των επόμενων ημερών αναχωρεί το δεύτερο πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια
Μεταβαίνει στο Βέλγιο ο Πρόεδρος-Ανοιχτό το ενδεχόμενο για κατ' ιδίαν συνάντηση με Γκουτέρες
Πληροφορίες για συζητήσεις Πελεκάνου με ΕΛΑΜ για το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών
Εγκέφαλος του κυκλώματος που εξωθούσε στην πορνεία ανήλικες μια 25χρονη-Ο ρόλος της και οι πληρωμές με κοκαΐνη