Παρασκευή 23 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δεν αποκλείεται μίνι lockdown σε όλες τις επαρχίες-«Επταπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία»

  17/10/2020 20:54
Δεν αποκλείεται μίνι lockdown σε όλες τις επαρχίες-«Επταπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία»

Δεν αποκλείεται μίνι lockdown σε όλες τις επαρχίες-«Επταπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία»

  17/10/2020 20:54
Δραματικές είναι οι εκκλήσεις των αρμοδίων, όσον αφορά στην αύξηση των κρουσμάτων, με τους επιδημιολόγους να αναφέρουν πως επταπλασιάστηκαν οι εισαγωγές των ασθενών στα νοσοκομεία.
 
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, η Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Λέκτορας Παθολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου, Ειρήνη Χριστάκη, τόνισε πως από τους τρεις ασθενείς, που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Αναφοράς, ο αριθμός ανήλθε στους δέκα έξι ενώ αναμένονται άλλες τέσσερις εισαγωγές. Τόνισε πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και τα μέτρα θα μελετώνται και θα αναθεωρούνται κάθε μέρα.
 
«Τα μέτρα θα βοηθήσουν, αν βοηθήσουμε και όλοι εμείς. Όλοι είμαστε μέρος του προβλήματος, αλλά και μέρος της λύσης. Τα μέτρα θέλουμε να έχουν διάρκεια. Θα υπάρχει μαζί μας ο ιός για πολλούς μήνες ακόμα. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι είναι και δική μας ευθύνη η τήρηση των μέτρων. Θα πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις επαφές μας. Αν θέλουμε να συνεχίσει κανονικά η καθημερινότητά μας, θα πρέπει να ανακοπούν οι επαφές μας».
 
Κληθείσα να σχολιάσει την έκκληση του Υπουργείου Υγείας για τη Ομάδα Ιχνηλάτησης, σημείωσε πως μπορεί να ενδυναμωθεί από τις δράσεις διάφορων φορέων, όπως για παράδειγμα, δημιουργηθούν ομάδες που θα καταγράφουν τις επαφές, όπως στα σχολεία. Υπέδειξε, επίσης, πως ο κάθε πολίτης μπορεί να φτιάξει μία λίστα με τις επαφές του, ώστε σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί, να μπορούν να ανταποκριθούν στο αίτημα για τις επαφές τους.
 
Αναφερόμενη στο μέτρο για κλείσιμο των μαγαζιών και επιχειρήσεων, η κ. Χριστάκη ανέφερε πως ο στόχος είναι να μειωθούν οι επαφές των πολιτών, αφού αν κάποιος είχε πλάνα για το απόγευμα και για το βράδυ, έτσι μειώνονται. Στο ίδιο στοχεύει και η διακίνηση το βράδυ. Ερωτηθείσα για την εφαρμογή των μέτρων σε όλη την Κύπρο, αφού λόγω του μεγέθους της Κύπρου, ένας πολίτης από τη Λεμεσό μπορεί να ταξιδέψει στη Λευκωσία, μέσα σε μία ώρα, υπέδειξε πως όντως οι σχέσεις μεταξύ των πόλεων είναι πάρα πολύ στενές και σίγουρα η απόφαση για εφαρμογή των μέτρων σε όλη την Κύπρο θα συζητηθεί και θα αναθεωρηθεί.
 
Η Ειρήνη Χριστάκη τόνισε ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος γιατί θα δοκιμαστεί το σύστημα υγείας, ενώ αυτή τη στιγμή τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι έτοιμα για να υποδεχτούν τόσο τους ασθενείς με κορωνοϊό, όσο και τους υπόλοιπους ασθενείς, που θα χρειαστεί να νοσηλευτούν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας