Αδειάζει το νοσοκομείο Πάφου ο ΟΚΥπΥ-Δεν έκαναν τεστ σε ασθενή και βγήκε θετική

Δεν τήρησαν το σχετικό πρωτόκολλο στο νοσοκομείο Πάφου, με αποτέλεσμα εσωτερική ασθενής να διαγνωστεί με κορωνοϊό και να προλάβει να έρθει σε επαφή με άλλα άτομα εντός του νοσηλευτηρίου.  
 
Με ανανκοίνωσή του ο ΟΚΥπΥ «αδειάζει» τη διεύθυνση του νοσοκομείου Πάφου αναφέροντας πως δεν ακολουθήθηκαν οι ενδεικνυόμενες διαδικασίες. 
 
«Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, αναφορικά με ασθενή που επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό (Covid-19) και η οποία εισήχθη στην χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ενημερώνει ότι σε προκαταρτικό έλεγχο φαίνεται ότι, δε τηρήθηκε πλήρως το σχετικό πρωτόκολλο του Νοσοκομείου».
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η ασθενής, «από την ώρα που κρίθηκε ότι χρήζει εισαγωγής, θα έπρεπε να τύχει άμεσης εξέτασης για τον κορωνοϊό (Covid-19) και να μπει σε απομόνωση μέχρι να βγει το αποτέλεσμα, πράγμα το οποίο δεν τηρήθηκε».
 
Ο ΟΚΥπΥ ανακοίνωσε μάλιστα πως θα ξεκινήσει έρευνα για τα γεγονότα της υπόθεσης για εντοπισμό ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων.
 
«Επειδή τέτοιες κρίσιμες ώρες και λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική εικόνα της χώρα μας, όπου όλοι μας, θα πρέπει να ακολουθούμε πιστά τα σχετικά πρωτόκολλα, ο ΟΚΥπΥ έχει ξεκινήσει ενδελεχή έρευνα των γεγονότων για πιθανά πειθαρχικά παραπτώματα» αναφέρει στην ανακοίνωση ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.
 

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων