Τη σημασία της υγιεινής διατροφής έναντι των λοιμώξεων, επισημαίνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διαιτολόγων
16:15 - 15 Οκτωβρίου 2020
Καθώς οι χώρες αρχίζουν να αναπτύσσουν και να εφαρμόζουν σχέδια αποκατάστασης από τις συνέπειες του κορωνοϊού, είναι μια ευκαιρία να υιοθετηθούν καινοτόμες λύσεις που βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία, ώστε να κτίσουν και να βελτιώσουν τα συστήματα τροφίμων, καθιστώντας τις λύσεις πιο ανθεκτικές σε κρίσιμες φάσεις, αναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων.
Σε ανακοίνωσή του με την ευκαιρία της Παγκόσμια Ημέρας Τροφίμων, ο Σύνδεσμος, «καλεί την παγκόσμια αλληλεγγύη να βοηθήσει όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις πιο ευάλωτες, όπως τοπικές αγορές και γεωργούς, ώστε να ανακάμψουν από την κρίση και να κάνουν τα συστήματα τροφίμων πιο ανθεκτικά».
Προσθέτει ότι με αυτό τον τρόπο «θα μπορέσουν να αντέξουν στην αυξανόμενη μεταβλητότητα και τις κλιματικές διαταραχές, να προσφέρουν προσιτές και βιώσιμες υγιεινές διατροφικές επιλογές για όλους και αξιοπρεπή διαβίωση για τους εργαζόμενους στο σύστημα τροφίμων».
Καταλήγοντας, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων, αναφέρει ότι «άτομα που προσβάλλονται από ιογενείς λοιμώξεις, όπως ο COVID – 19, έχουν την ανάγκη για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής πλούσιας σε φρούτα και λαχανικά, καλύπτοντας τις αυξημένες απαιτήσεις σε αντιοξειδωτικά συστατικά».
Σε ανακοίνωσή του με την ευκαιρία της Παγκόσμια Ημέρας Τροφίμων, ο Σύνδεσμος, «καλεί την παγκόσμια αλληλεγγύη να βοηθήσει όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις πιο ευάλωτες, όπως τοπικές αγορές και γεωργούς, ώστε να ανακάμψουν από την κρίση και να κάνουν τα συστήματα τροφίμων πιο ανθεκτικά».
Προσθέτει ότι με αυτό τον τρόπο «θα μπορέσουν να αντέξουν στην αυξανόμενη μεταβλητότητα και τις κλιματικές διαταραχές, να προσφέρουν προσιτές και βιώσιμες υγιεινές διατροφικές επιλογές για όλους και αξιοπρεπή διαβίωση για τους εργαζόμενους στο σύστημα τροφίμων».
Καταλήγοντας, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων, αναφέρει ότι «άτομα που προσβάλλονται από ιογενείς λοιμώξεις, όπως ο COVID – 19, έχουν την ανάγκη για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής πλούσιας σε φρούτα και λαχανικά, καλύπτοντας τις αυξημένες απαιτήσεις σε αντιοξειδωτικά συστατικά».
Πηγή: ΚΥΠΕ